Eesti naiste korvpalli surm? Meisterklubi pakib pillid kotti

Postimees Sport
Copy
TalTech/Nordaid korvpallinaiskond tuli kahel viimasel hooajal Eesti meistriks ja karikavõitjaks.
TalTech/Nordaid korvpallinaiskond tuli kahel viimasel hooajal Eesti meistriks ja karikavõitjaks. Foto: TalTech Basketball/Facebook

Eesti meistriks tulnud TalTechi korvpallinaiskond teatas täna, et lõpetab tegevuse. Tegemist võib olla hukatusliku sammuga Eesti naiste korvpallile, sest TalTech oli eelmisel hooajal üks kahest meistriliigasse kuulunud naiskonnast.

TalTech teatas Facebookis, et septembris algaval korvpallihooajal ei osale nad Eesti meistrivõistlustel ega Balti liigas. Naiskonna eestvedaja ja teine treener Raido Ringmets ütles otsust kommenteerides, et Eesti naiste korvpalli jaoks on kahtlemata tegemist valusa sammuga.

Raido Ringmets.
Raido Ringmets. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Loobumise põhjusena tõi eestvedaja välja mitme teguri koosmõju, mis kokkuvõttes ei võimaldanuks jätkata sellisel sportlikul tasemel. «Meie võistkond oli heaks väljundiks parimatele Eestis mängivatele naistele. Tänan kõiki naiskonna toetajaid ja pöidlahoidjaid ning olen lootusrikas, et need kaks hooaega andsid noortele mängijatele oskusi, mida nad saavad edaspidise sportlaskarjääri edendamisel kasutada.

Usun, et meil olid parimad toetajad, kes meile siiralt ja südamest alati kaasa elasid ning kelleta need kaks emotsiooniderohket hooaega olemata oleksid jäänud,» ütles Ringmets pressiteate vahendusel.

Tallinna Tehnikaülikooli Spordiklubi juhataja Rait Käbin sõnul on naistekorvpallil on oluline osa Eesti korvpallimaastikul ja tuleb tõdeda, et algaval hooajal on see kahjuks ühe tugeva naiskonna võrra vaesem.

Rait Käbin.
Rait Käbin. Foto: Tairo Lutter

«Loobumise näol oli tegemist väga valusa otsusega, mis muudab ahtamaks mitme tööka ja andeka noore korvpalluri mängimisvõimalused Eestis. Loodetavasti leidub Eestis vähemalt üks naiskond, kes ka uuel hooajal Balti liigas tugevat konkurentsi suudab pakkuda.

Tänan Tallinna Tehnikaülikooli ja naiskonna toetajaid, kes olid naiskonna loomisel ja tegutsemisel abiks nii nõu kui jõuga ja soovin kõigile mängijatele uusi sportlikke väljakutseid,» sõnas Käbin.

TalTech/Nordaid korvpallinaiskond osales Eesti meistrivõistlustel kahel hooajal alates 2021. sügisest. Selle ajaga tuli võistkond kahel korral Eesti meistriks ja karikavõitjaks ning saavutas viimasel hooajal Balti liigas 12 võistkonna seas kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles