Venelannadega koos paarismängus osalenud Läti tennisistid kutsuti vaibale

Christopher Krutto
Copy
Daniela Vismane.
Daniela Vismane. Foto: Andrew Chin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Läti olümpiakomitee (LOK) kutsus tennisistid Daniela Vismane ja Darja Semenistaja vaibale, sest nad osales paarismängus koos venelannadega.

Vismane ja osales koos venelanna Darja Astahhova osalesid Saksamaal Horb am Neckaris peetud ITF-taseme turniiril, kus võitsid koos paarismängu. Sarnase teoga sai hakkama Semenistaja ja seda juba mais, kui käis väljakul koos Sofia Lanserega.

Teatavasti on Venemaa ja Valgevene sportlastel lubatud neutraalsete atleetidena rahvusvahelistel tennisevõistlustel osaleda.

Kuigi rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) pooldab samuti, et agressorriikide sportlased saaksid neutraalsetena rahvusvahelistel võistlustel osaleda, siis Lätil on sarnaselt Eestile asjast teine vaade ning Venemaa ja Valgevene sportlaseid võistlustel näha ei taheta.

Nüüd rääkis LOKi peasekretär Kārlis Lejnieks, et tennisistid on kutsutud seletusi jagama.

«Esiteks, see on sportlaste otsus, kellega nad mängivad,» sõnas Lejnieks Latvijas Radio eetris. «Teiseks, kui selline otsust tehakse, siis tuleb oma tegude eest vastutada.»

«Tenniseliit kutsus juba üles hindama, kellega koos mängitakse. Me ootame sportlaste enda selgitusi, aga teiseks on see, et räägime tenniseliiduga, kuidas selles olukorras edasi minna, võttes arvesse, et mõlemad sportlased esindavad sisuliselt Läti riiki,» jätkas peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles