Hyundai tiimipealik Rovanperä allkirja jahtimisest: loll oleks mitte proovida

Christopher Krutto
Copy
Cyril Abiteboul (fookuses).
Cyril Abiteboul (fookuses). Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi pealik Cyril Abiteboul kinnitas, et tiim on uurinud võimalust tuua valitsev maailmameister Kalle Rovanperä tuleval hooajal tiimi.

Rovanperä leping Toyotaga kestab senise hooaja lõpuni ja kuigi pigem paistab, et soomlane jätkab praeguses tiimis, siis Hyundai on üritanud uurida, kuidas teda tiimi tuua.

Abiteboul vaagib hetkel ideed, et uuest aastast sõidaks Hyundai MM-sarjas senise kolme masina asemel neljaga, kuid selleks on tema sõnul vaja mitme asja kokku langemist.

«Ma arvan, et peame tiimina ja spordina riskke võtma ja asju teisiti tegema. Meil on kohustus tuua siia sporti midagi teistsugust. Me ei taha lihtsalt nelja autoga starti tulla, vaid tahame, et see oleks kõigi jaoks mõistlik,» rääkis Abiteboul Motorsport.com-ile antud intervjuus.

Tema sõnul tuleb hiljemalt septembri lõpuks teha otsus, mitme autoga starti tullakse, sest osade juppide ehitamine võtab kaua aega.

«Kui me tahame nelja autot, siis peame kindlaks tegema, et meil on neli korraliku sõitjat, et saaksime Hyundai investeeringu ära kasutada,» lisas ta.

Abiteboulilt küsiti, kui väga ta sooviks Rovanperäga lepingut sõlmida. «Ma proovin õppida, kus on kellegi tulevik. Hetkel tundub, et Kalle on praegusel ajal õiges kohas ja peab mõtlema, mida me saaks talle pakkuda. Pole päris selge, mis me saaks Kallele pakkuda, mida tal juba ei ole.

«Ta on ilmselt üks kiiremaid sõitjad. Oleks loll mitte proovida ja mõista, mida me võiksime talle pakkuda. Ma ei spekuleeri, et me sõlmime Kallega lepingu. On 2024. aasta ja siis on pikaaegne tulevik ja ma proovin kõikide Rally1- ja Rally2-sõitjatega mõista, mida me võiks neile tulevikus pakkuda,» vastas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles