Skandaal naiste MM-finaalturniiril: peatreener mudis teiste ees mängija rindu (1)

Postimees Sport
Copy
Sambia naiskonna peatreener Bruce Mwape (keskel).
Sambia naiskonna peatreener Bruce Mwape (keskel). Foto: Kim Price/Cal Sport Media/Scanpix

Austraalias ja Uus-Meremaal käimasoleval naiste jalgpalli MM-finaalturniiril on puhkenud skandaal. Sambia koondise peatreenerit Bruce Mwaped süüdistatakse seksuaalses ahistamises. Väidetavalt mudis mees teiste mängijate juuresolekul ühe naisjalgpalluri rindu. Meest on varem süüdistatud oma mängijatega seksimises.

The Guardianile rääkis mängijatele lähedane allikas, et Mwape hõõrus eelmisel reedel pärast treeningut ühe naiskonna mängija rindu. Kontakti nägid pealt mitmed koondislased.

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) teatas, et sai ametliku kaebuse Mwape vastu esitatud süüdistuse kohta pärast seda, kui Sambia alistas viimases alagrupimängus Costa Rica 3:1.

Mwaped süüdistati seksuaalses ahistamises juba enne MM-finaalturniiri. Anonüümseks jääda sooviva mängija sõnul on peatreenerile omane mängijatega seksimine. «Kui ta tahab sinuga seksida, pead sa vastama jah,» ütles mängija Guardianile. FIFA on neid süüdistusi enne finaalturniiri algust ka uurinud.

Mwape on Sambia naiskonda juhendanud alates 2018. aastast. Sambia suutis möödunud aastal jõuda esimest korda MM-finaalturniirile. Aafrika valiksarjas saavutati kolmas koht ning otsustavas lahingus alistati 1:0 Nigeeria naiskond.

MM-finaalturniiril jäädi pidama alagrupifaasi, ainus võit saadigi Costa Rica üle. Skooriga 0:5 kaotati Hispaaniale ja Jaapanile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles