Toyota kinnitab oma kanda Jyväskyläs veelgi

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota ralliautod Soome MM-rallil.
Toyota ralliautod Soome MM-rallil. Foto: Toyota/McKlein

Toyota Gazoo Racing teatas Soome MM-ralli eel, et rajab koostöös Jyväskylä linnaga piirkonda uhiuue arenduskeskuse.

Jyväskylä on olnud Toyota rallimeeskonna koduks alates 2017. aastast, kuid uus arenduskeskus ei toimi mitte ainult meeskonna WRC-tegevuse keskse sõlmpunktina, vaid ka Euroopa baasina üha paremate autode väljatöötamiseks.

Oluliseks sihiks on võetus keskkonnasäästlikkus ning soovitakse keskenduda süsinikdioksiidiheite vähendamisele ja heitkoguste vähendamisele. «Meie esimehe Akio Toyoda juhendamisel alustasime arutelusid Jyväskylä linnaga, et uurida ideid kogukonna positiivse arengu toetamiseks. Tänase ühiste kavatsuste dokumendi allkirjastamisega alustame koostööd nende eesmärkide elluviimiseks,» ütles Toyota rallitiimi tegevjuht Yuichiro Haruna pressiteates.

Jyväakyläs linnapea Timo Koivisto hinnangul on linn oma suuruse, asukoha, kõrgkoolide ning kompetentsibaasi poolest ideaalne partner tulevikulahenduste väljatöötamisel. «Oleme siiralt uhked ka selle üle, et üks maailma suurimaid autotootjaid Toyota tugevdab oma kohalolekut meie linnas.» ütles Koivisto.

Projekti täpset maksumust pole välja käidud, kuid arvestades selle ainuüksi uue taristus ehitamist, on kahtlemata tegemist mitmekümne miljonilise investeeringuga Kesk-Soomesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles