FOTOD Tänaku auto andis jälle otsad, kapoti alt tõusis musta suitsu

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak katkestas Soome ralli kolmandal kiiruskatsel.
Ott Tänak katkestas Soome ralli kolmandal kiiruskatsel. Foto: WRC ALL LIVE

Ott Tänak ja Martin Järveoja katkestasid Soome MM-ralli kolmandal kiiruskatsel, kui katse kuuendal kilomeetril lakkas töötamast auto mootor ja sõitmist jätkati vaid hübriidaku jõul.

Tänaku mured algasid kolmanda kiiruskatse 6,1 km, kui sirgel lõigul kadus Ford Puma Rally1-auto mootorist jõud ning autoga sai jätkata sõitmist u 80 km/h ning liiguti elektrijõul. Peagi keerasid Tänak ja Järveoja katselt maha ja võtsid suuna hooldusala poole.

Metsateedel sõites arutasid nad omavahel, mis võis küll probleemid tekitada. Järveoja pakkus, et äkki kadus kompressioon ära, Tänak vastas, et korraks lakkas töötamast veepump, kuid see tuli tagasi.

Martin Järveoja suitseva Ford Puma Rally1-auto kapoti juures
Martin Järveoja suitseva Ford Puma Rally1-auto kapoti juures Foto: WRC ALL LIVE

Vahepeal jäädi autoga ka teepervele, sest kapoti alt hakkas levima suitsu. Seepeale kargas Järveoja autost välja, et mootorile pilk peale visata.

Tänak alustas Soome rallit neljapäeva õhtul katsevõiduga, kuid juba reedesel esimesel katsel kurtis ta, et Fordiga ei saa kiiresti sõita. Eestlane langes üldarvestuses kolmandaks, kuid kaotas liidriks kerkinud Kalle Rovanperäle 0,4 sekundit.

«Üllatunud. Olin päris hädas. Tulin läbi nii puhtalt kui võimalik. Aga ei saanud auto üle head kontrolli,» ütles Tänak teise katse finišis.

Meenutagem, et Rally Estonia eel paigaldati Fordile uus mootor, sest eelmine ei töötanud korralikult. Seetõttu saadi viieminutiline ajakaristus, mis kukutas nad kõrgest mängust. Tänak kurtis ka Soome ralli tekstikatse esimesel läbimisel probleemide üle, siis tekitasid peavalu elektroonilised probleemid, kuid eestlane sai neist jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles