VIDEO Esapekka Lappi tegi Soomes ehmatava avarii

Karl Mihkel Eller
Copy
Esapekka Lappi avarii Soome ralli viiendal katsel.
Esapekka Lappi avarii Soome ralli viiendal katsel. Foto: WRC ALL LIVE

Esapekka Lappi ja Janne Ferm (Hyundai) tegid Soome MM-ralli viiendal katsel karmi avarii. Vihmamärjal kruusateel vajus nende auto paremkurvis teelt välja ning sõitis juhipoolse küljega vastu puud. Mõlema mehega on kõik korras, kuid auto sai nii tõsiselt viga, et võistlus tuli katkestada.

WRC All Live otseülekannet vaadanutes tekitas kõhedust, et kohe pärast Lappi auto kokkupõrget puuga ülekanne katkestati ja näidati GPS-kaarti. Mõne hetke pärast ülekandega jätkati ning reporter Becs Williams ütles, et sõitjad on autos vajutanud OK-nuppu ning nendega on kõik hästi.

Lappi oli nelja kiiruskatse järel neljandal kohal, viimast poodiumikohta hoidnud tiimikaaslasest Thierry Neuville’ist jäi ta maha 0,3 sekundiga. Päeva esimestel katsetel oli ta kahel korral neljas ja korra kolmas.

Soome ralli esimese võistluspäeva hommikupoolik on seni lõpetanud kolme Rally1-auto ralli. Kolmandal katsel katkestasid M-Spordi sõitjad Ott Tänak ja Pierre-Louis Lobet ning viiendal Lappi. Seega on konkurentsis veel kuus Rally1-autot – kõik neli Toyotat ja kaks Hyundai sõitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles