3 põhjust, miks külastada ratsavõistlust

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Takistussõit on ratsaspordiala, kus hobuse ja ratsaniku ülesandeks on vigadeta ja võimalikult kiiresti ületada võistlusrajale üles pandud takistused ehk parkuur.
Takistussõit on ratsaspordiala, kus hobuse ja ratsaniku ülesandeks on vigadeta ja võimalikult kiiresti ületada võistlusrajale üles pandud takistused ehk parkuur. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Pole just palju spordialasid, mis oleksid pealtvaatajatele tasuta ja mis annaksid võimaluse nautida vaba aega looduses koos perega. Sel nädalavahetusel toimuvad Eesti meistrivõistlused nii vaatemängulises koolisõidus kui ka adrenaliinirohkes takistussõidus. Mõlemad on pealtvaatajatele tasuta ja vaatama tulla võib iga soovija. Kui sul pole olnud varem juhust ratsavõistlust külastada, siis siin on kolm head põhjust, miks seda teha.

Ratsavõistlused on suurepärane perekondlik meelelahutus, kus saab veeta aega koos lähedastega ja nautida vabas õhus vaatemängulist ratsasporti. Enamik ratsavõistlusi, välja arvatud sügisel Unibet Arenal toimuv Tallinn International Horse Show, on pealtvaatajatele tasuta ja lisaks perekonnale saab kaasa võtta ka koerad. Muidugi ei puudu võistlustelt ka hea söök. Ratsavõistlused toimuvad sageli ka kaunites kohtades, mis annab pealtvaatajatele võimaluse avastada Eestit ja nautida kaunist loodust.

Foto: Eesti Ratsaspordi Liit

Ratsaspordivõistluste suurimaks vaatamisväärsuseks on loomulikult hobused. Hobused on ilusad ja graatsilised olendid ning ratsavõistlused annavad võimaluse imetleda nende elegantsi ja võimsust. Ratsavõistluste külastamine annab suurepärase võimaluse õppida hobustest, nende treenimisest ja ratsutamisest.

Ratsasport on äärmiselt vaatemänguline ala, kus saab kogeda tõelist adrenaliini ja põnevust. Ratsavõistlused on olenevalt võistlusalast väga erinevad. Koolisõit takistussõit, kolmevõistlus, rakendisõit või kestvusratsutamine - nendest leiab oma lemmiku iga inimene. Ratsavõistlustel on ainulaadne atmosfäär, kus saad tunda põnevust ja kirge, mida tunnevad nii võistlejad kui ka pealtvaatajad.

Foto: Eesti Ratsaspordi Liit / Külli Tedre-Gavrilov

5.-6. augustil toimuvad Eesti meistrivõistlused takistussõidus Ruila tallis, Harjumaal. Koolisõidus toimuvad samal ajal meistrivõistlused samuti Harjumaal, Perila tallides. 10.-14. augustil on võimalus aga minna kaasa elama Padisel toimuvale kestvusratsutamise noorhobuste maailmameistrivõistlustele. Infot kõikide eelseisvate ratsavõistluste kohta leiab lehelt ratsanet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles