Rovanperä sai Soome MM-etapil veel ühe tagasilöögi

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli MM-sarja liider Kalle Rovanperä tegi Soome MM-etapi reedesel võistluspäeval liidrikohalt sõites avarii ning pidi katkestama. Kui esialgu oli lootust, et valitsev maailmameister naaseb täna rajale, siis tegelikult seda ikkagi ei juhtu.

Rovanperä Toyota oli pärast eilset avariid halvas seisus, kuid meeskond lootis teda siiski täna stardis näha. Sellele viitab ka tõsiasi, et soomlase nimi oli kenasti laupäevases stardinimekirjas.

Reede õhtul saabusid Toyota garaažist aga teated, et meeskond ei suutnud autot korda saada. See tähendab, et Rovanperä teenib koduselt MM-etapilt null punkti ning seis MM-sarja üldarvestuses muutub veidi põnevamaks.

«Eile õhtul uurisime FIAga autot üsna põhjalikult. Esialgu tundus, et saame kenasti hakkama. Aga hilisemas ametlikus teenindusalas leidsime veel kahjustusi ja me poleks ette antud ajaraamis jõudnud masinaga valmis,» selgitas Toyota tehniline direktor Tom Fowler.

Lihtsustatult öeldes oli turvapuur viga saanud kolmest kohast. Kaks saanuks korda, ühte mitte. Ja turvalisus on peamine.

Enne nädalavahetust juhtis Rovanperä meeskonnakaaslast Elfyn Evansit 55 ja Hyundai sõitjat Thierry Neuville’i 58 punktiga. Kui Evansil õnnestuks võita nii ralli kui ka punktikatse, väheneks vahe 25 punktile.

Reedega sai Soome ralli läbi ka Ott Tänakule ja Esapekka Lappile.

Märksõnad

Tagasi üles