VIDEO Soome alistas rekordilises mängus viimase sekundi viskest Leedu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Martin Divisek/EPA/Scanpix

Korvpalli MM-finaalturniiriks valmistuv Soome alistas Tamperes peetud kohtumises viimase sekundi viskest 81:79 Leedu.

Leedu suutis kohtumise viimasel minutil tulla välja viiepunktilisest kaotusseisust, viigistades kuus sekundit enne normaalaja lõppu seisu. Kuid viimane sõna jäi siiski väljakuperemeestele. 

Soome mängis otsustava rünnaku Lauri Markkaneni peale, kelle pöördelt teele saadetud vise lendas aga suisa korvirõngast mööda. Soomlaste õnneks kerkis lauavõitluses kõrgeimale Mikael Jantusen, kes koos sireeniga palli korvi saatis.

Soome korvpallikoondise jaoks oli eilne kohtumine Leedu vastu rekordiline, sest mängu jälgis 13 504 pealtvaatajat. See number tähistab nii Soome korvpallikoondise kui ka Nokia Arena publikurekordit.

Soomlaste parimaks kerkis 24 punkti ja 7 lauapalli kirja saanud Markkanen, Olivier Nkamhoua ja Jacob Grandison viskasid mõlemad 12 punkti. Leedu parim oli Rokas Jokubaitis 13 silmaga.

25. augustist – 10. septembrini Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias peetaval korvpalli MM-finaalturniiril kuulub Soome E-gruppi, kus mängivad veel Saksamaa, Austraalia ja Jaapan. Leedu mängib D-grupis, kus võitleb edasipääsu eest Egiptuse, Mehhiko ja Montenegroga.

Kolmapäeval võõrutab Soome kontrollmängus Eestit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles