Dopinguga patustanud kergejõustikutähte ootab ees pikk võistluskeeld

Postimees Sport
Copy
Carina Horn
Carina Horn Foto: imago images / Hartmut Bösener / Scanpix

Lõuna-Aafrika sprinter Carina Horn sai dopingu kasutamise eest kuue aasta pikkuse võistluskeelu.

Puhta spordi eest võitleva organisatsiooni AIU andmetel oli Horn saanud 2022. aasta juunis Hispaanias toimunud kergejõustikukohtumisel positiivse testi keelatud aine klenbuterooli suhtes, vahendab The Citizen.

Sprinter on ka varem dopingu kasutamisega vahele jäänud. Esmakordselt teatati dopingu patustamisest 2019. aasta septembris pärast kahe keelatud aine positiivset testi. Horn ise väitis, et tema toidulisandid olid saastunud. Pärast seda vähendati potentsiaalne nelja-aastane võistluskeeld kaheaastaseks.

Horn tegi 2018. aastal ajalugu, kui ta jooksis 100 m aja 10,98 ning temast sai esimene Lõuna-Aafrika naine, kes sel distantsil alla 11 sekundi jooksnud. Eelmisel aastal tippvõistlustele naastes kindlustas ta endale Mauritiusel peetud Aafrika meistrivõistlustel pronksmedali. Lõuna-Aafrika Vabariigi parim naisprinter võitis 2016. aasta Aafrika meistrivõistlustel Durbanis 4 x 100 m teatejooksu kulla ja 100 m jooksu hõbeda. Samuti jõudis ta 2016. aasta Rio olümpiamängudel 100 meetri jooksu poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles