Euroopa tippmängija võtab vaimsete muredega võitlemiseks korvpallist pausi

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Ricky Rubio
Ricky Rubio Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

NBA meeskonna Cleveland Cavaliersi tagamängija Ricky Rubio jätab korvpalli mõneks ajaks tagaplaanile, et tegeleda oma vaimse tervisega.

Hispaania korvpalliliit edastas Hispaania tagamängija teate vaid kolm nädalat enne korvpalli MMi, kus Rubio pidi osalema koos Hispaania koondisega. Kas veterani paus korvpallist on ajutine või lõplik, pole veel kindel.

«Otsustasin oma sportlaskarjääri peatada, et oma vaimse tervise eest hoolt kanda. Suured tänud Hispaania korvpalliliidule, kes on minu otsust igast küljest toetanud. Soovin, et minu privaatsust austatakse ja loodetavasti saan varsti teile rohkem infot anda,» teatas Rubio alaliidu kodulehe vahendusel.

32-aastane Rubio on viimastel hooaegadel olnud kimpus erinevate vigastustega. Tunamullu Cleveland Cavaliersiga liitnud tagamängija on kahe hooaja peale kaasa teinud kõigest 67 NBA põhiturniiri kohtumises.

Rubio on eduka koondisekarjääri jooksul võitnud MM-tiitli (2019), kaks EM-tiitlit (2009, 2011) ning kaks olümpiamedalit: hõbe Pekingis (2008) ja pronks Rio de Janeiros (2016). FIBA korvpalli MM algab 25. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles