Eesti U16 noormehed alustasid EMi kahe võiduga

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Oliver Kullamäe (0)
Oliver Kullamäe (0) Foto: FIBA.com

Eesti kuni 16-aastaste noormeeste korvpallikoondis alustas Rumeenias Pitestis peetavat Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni kahe võiduga Ungari ja Suubritannia üle.

Brittidega mängisid Eesti poisid eile. Esimene veerandaeg võideti 24:11, poolajapausile mindi eestlaste 48:32 juhtimisel. Teisel poolajal suudeti vahet veel suuremaks teha ning mängu lõpuks oli skoor 86:55 eestlaste kasuks.

Eesti parimad olid varumeestepingilt sekkunud Kaur-Kennerth Tomann ja Andres Kivimägi, tuues vastavalt 17 ja 14 punkti. Lisaks võttis Tomann kaheksa lauapalli. Marten Alles, Oliver Kullamäe ja Kristo Rannaste panustasid kõik üheksa punktiga, Kullamäe andis ka kaheksa resultatiivset söötu ja võttis viis lauapalli, Rannaste võttis kuus lauapalli. Rasmus Olop ja Iason Binis lisasid kumbki kaheksa punkti.

Täna mängisid eestlased Ungari eakaaslastega ning võeti tasavägises mängus 69:67 võit. Eesti parim mängija oli Oliver Kullamäe, kelle arvele jäi 18 punkti, kaheksa lauapalli, viis resultatiivset söötu ja neli vaheltlõiget. Kahekohalise arvu punkte tõid ka Rasmus Olop (13 punkti) ning Kaur Tomann (10).

B-alagrupis on vaja Eestil veel mängida teisipäeval Ukrainaga ja kolmapäeval Norraga. Alagrupi kaks paremat pääsevad edasi veerandfinaali. B-divisjoni turniiri kolm kõige paremat meeskonda tõusevad lõpuks A-divisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles