Soomes ralliauto rooli taha naasnud Latvala: võiks ka edaspidi rallit sõita

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala sõidab kodurallil Toyota GR Yaris Rally1-autoga
Jari-Matti Latvala sõidab kodurallil Toyota GR Yaris Rally1-autoga Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Jari-Matti Latvala tagasitulek ralliauto rooli on kulgenud paremini, kui ta oleks osanud soovida.

Enne viimast võistluspäeva on Latvala sõitnud end kodusel MM-rallil viiendale kohale. Teistele Rally1-autodele kaotab ta suurelt, kuid vaatamata sellele tunneb Latvala enda sõidu üle suurt rahulolu.

«See ralli on olnud suurepärane. Veidi on ka raskusi valmistanud ilm, mis tavaliselt on Soome rallil hea ja päike on paistnud. Aga ma olen väga rahul olnud sellega, kuidas me seni oleme sõitnud,» ütles Latvala.

Soomlase sõnul püüab ta mitte vaadata teiste aegu. «Kuskil ühe kilomeetri kohta umbes 0,7 sekundit olen konkurentidest aeglasem. Enne rallit mõtlesin, et kaotust tuleb üks sekund kilomeetri kohta. Kui ma kiirust suurendaksin, siis kasvaks ka risk teha eksimusi. Ma tahan ralli lõpuni sõita,» analüüsis Latvala.

Soomlane ei välista võimalust, et tulevikus võib ta Toyota neljanda mehena sõita veel mõnel rallil kaasa. «Ma ei ütle kunagi iial. Hea tulemuse saavutamiseks oleks mul vaja sõita veel rohkem kilomeetreid. Kui ma suudaksin oma aastatetaguse taseme taastada, kuid see nõuab tööd. Sõitmine on suurepärane ja ma naudin seda,» rääkis ta.

Kuid tänavu teda rohkem MM-rallidel sõitmas ei näe. «Ülejäänud hooaeg olen meeskonnajuhi rollis. Oleks tore ka edaspidi rallit sõita. Asju tuleb vaadata mitme nurga alt, mis on mõttekas ja mis mitte,» lisas ta.

Soome MM-rallit juhib viimase päeva eel vägevat sõitu tegev Elfyn Evans, kes edestab Thierry Neuville'i 32,1 sekundiga. Poodiumi viimast kohta noolib Takamoto Katsuta, kes edestab seitsme sekundiga Teemu Sunineni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles