Prantsusmaa olümpiavõitja kommenteeris krediitkaardi skandaali, naisskonnakaaslane eitab süüdistusi

Postimees Sport
Copy
Justine Braisaz-Bouchet
Justine Braisaz-Bouchet Foto: EPA / Scanpix

Prantsusmaa laskesuusatamise rahvuskoondise liige Justine Braisaz-Bouchet andis esimest korda oma arvamuse eelmise suve skandaalist, kus tema naiskonnakaaslast Julia Simonit süüdistatakse kelmuses.

Braisaz-Bouchet avastas, et keegi oli kasutanud tema krediitkaarti Norras Sandnesis toimunud rahvusnaiskonna laagri ajal. Kaarti oli kasutatud 1000 kuni 2000 euro suuruste internetiostude tegemiseks. Kaardi varastamises kahtlustatakse naiskonnakaaslast Julia Simonit.

«See pole lihtne. Minu arvates on see kurb. Kui ma poleks tõendeid leidnud, poleks ma midagi teinud. Loomulikult ei olnud see kerge otsus,» ütles prantslanna neljapäeval Norra telekanalile TV2. Ta lisas, et olukorda üritati kohapeal lahendada, kuid tulutult.

Intsident on põhjustanud vastuolusid Prantsusmaa suusatamise kogukonnas. Vähemalt Prantsusmaa laskesuusataja Lou Jeanmonnot on valinud kindla poole. «Ma toetan nüüd Justine'i (Braisaz-Bouchet -toim.), sest Julia (Simon -toim.) tegi halbu valikuid. Eelmisel aastal oli see tüütu, nüüd olen lihtsalt vihane,» kommenteeris Jeanmonnot.

Simoni advokaat Jean-Michel Reynaud kommenteeris lühidalt oma kliendi olukorda Prantsusmaa väljaandele L'Équipe. «Tema olukord on selge. Ta eitab süüdistusi,» sõnas Reynaud.

Juhtum tõstatati 1. juunil toimunud Prantsusmaa alaliidu distsiplinaarnõukogu koosolekul. Edasi jäädakse ootama politsei eeluurimise tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles