Hispaania tegi MMil ajalugu

Postimees Sport
Copy
Õnnelikud hispaanlannad pärast võitu Šveitsi üle
Õnnelikud hispaanlannad pärast võitu Šveitsi üle Foto: AP / Scanpix

Austraalias ja Uus-Meremaal jätkuvatel naiste jalgpalli maailmameistrivõistlustel näitas Hispaania esimeses kaheksandikfinaalis oma võimu Šveitsi üle, kui viimased alistati skooriga 5:1.

Hispaani naiskonna Aitana Bonmati lõi viiendal minuti avavärava, Šveits jõudis kiiresti 1:1 viigini, kui Laia Codina lõi õnnetu tagasisöödu järel omavärava. Järgnevalt jõudsid aga sihile Alba Redondo, Aitana Bonmati ja Laia Codina ning Hispaania juhtis avapoolaja lõpuks juba 4:1. Lõppseisu vormistas Jennifer Hermoso 70. minutil.

Hispaania naiskond tegi ajalugu, sest esmakordselt jõuti MMil kaheksa parema hulka. Veerandfinaali vastaseks tuleb Holland, kes alistas Lõuna-Aafrika naiskonna. Teistes kaheksandikfinaali mängudes võitis alagrupiturniiril väga head mängu näidanud Jaapani naiskond Norra 3:1.

Mänguskoor avati 15. minutil norralanna Ingrid Engeni omavärava järel. Viis minutit hiljem suutis Guro Reiten viigistada, ent teisel poolajal tõid Risa Shimizu ja Hinata Miyazawa väravad Jaapanile võidu.

2011. aastal maailmameistriks kroonitud Jaapanile tuleb vastaseks kas Rootsi või USA. Kui ameeriklannad on valitsevad maailmameistrid, siis Rootsi võitis neli aastat tagasi pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles