Rootsi lülitas dramaatilises penaltiseerias tiitlikaitsja MMil konkurentsist (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rootslannade võidurõõm pärast USA alistamist.
Rootslannade võidurõõm pärast USA alistamist. Foto: Zuma Press Wire/Sydney Low/SCANPIX

Austraalias ja Uus-Meremaal toimuval naiste jalgpalli maailmameistrivõistlustel selgusid järgmised veerandfinalistid. Neljandana tagas endale koha kaheksa parema hulgas Rootsi, kes suutis pärast penaltiseeriat alistada tiitlikaitsja USA.

Kohtumise normaalaeg lõppes Rootsi ja USA vahel 0:0 viigiga ning ka lisaaeg ei toonud väravalisa. Nõnda otsustati veerandfinalist penaltiseerias.

Tiitlikaitsja USA haaras penaltiseerias initsiatiivi. Ameeriklannade kolm esimest sooritust lendasid probleemideta Rootsi väravavõrgus ning rootslannade kolmas lööja Nathalie Björn saatis palli kõrgelt üle värava.

Ameeriklannade jaoks oli järgnev täielik õudusunenägu. Nii nende tähtmängijal Megan Rapinoe'l kui ka ründajal Sophia Smithil oli võimalus USA kaheksa parema hulka saata. Kui esimene saatis palli üle värava, siis Smith paremalt mööda. Rootsi realiseeris kolm järjestikust penaltit ning võitis penaltiseeria lõpuks 5:4.

Seejuures oli viimase õnnestumise juures kõvasti draamat. Nimelt suutis USA väravavaht Alyssa Naeher Rootsi ründaja Lina Hurtigi löögile käe vahele saada. Pall lendas siiski väravasuunas, ent ka sellele pallile sai Naeher käe vastu. Siiski vaatas videokohtunik olukorra üle ning ülinapilt leiti, et Rootsi värav loeb.

Eelmise MM-finaalturniiri pronksiga lõpetanud Rootsi kohtub veerandfinaalis Jaapaniga. Esimeses veerandfinaalis lähevad vastamisi Euroopa jalgpalli suurriigid Holland ja Hispaania.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles