Võidujoovastuses Toyota tiimipealik: olen peaaegu purjus

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Akio Toyoda.
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Akio Toyoda. Foto: Toyota/McKlein

Kuna Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala osales Soome MM-rallil sõitjana, siis võttis meeskonna juhtimise enda peale Toyota korporatsiooni juhatuse esimees Akio Toyoda. 67-aastane jaapanlane lasi võidušampanjal voolata ning tunnistas pressikonverentsil, et on peaaegu purjus.

Kuigi Toyota pidi reedel alla neelama mõru pilli, mil MM-sarja liider Kalle Rovanperä oli sunnitud Soome ralli liidrikohalt pärast üle katuse käimist katkestama, siis pühapäeva pärastlõunal saadi ikkagi tähistada. Oma karjääri teise Soome ralli võidu noppis Elfyn Evans.

«Fantastiline tulemus. On suur au siin koos poodiumimeestega istuda. Aga mulle on nii palju šampanjat pritsitud, et olen peaaegu purjus,» ütles Toyota rallijärgsel pressikonverentsil.

Evansi järel võttis rallil teise koha Thierry Neuville (Hyundai), kolmandaks tuli jaapanlane Takamoto Katsuta (Toyota). Üheks ralliks tiimipealiku koha sisse võtnud Toyoda vabandas Soome publiku ees, et Rovaperäl polnud võimalik auto liiga suurte vigastuste tõttu laupäeval võistlustulle naasta.

«Kahjuks ei saanud ma Kalle autot korda teha. Ma vabandan selle pärast. Ta andis Takale (Katsuta – toim) kogu võistluse jooksul palju häid nõuandeid ja oli meiega kaasas. Kogu see tiim töötab alati sama söe peal,» ütles Toyoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles