Tuntud rallimänedžer ei usu, et Tänak Hyundaisse naaseb

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Nädalavahetusel toimunud Soome MM-rallil jäi Ott Tänaku ja Martin Järveoja võistlus lühikeseks ning juba reede õhtuks olid mõlemad jõudnud tagasi koju. Kuigi kuluaarides on hakatud sahistama, et Hyundai on tuleval aastal Tänaku teenetest huvitatud, siis tuntud Soome mänedžer Timo Jouhki nii ei arva.

Soome meedia nimetas Tänaku 2024. aasta hooaja sõitjateturu mustaks hobuseks. Iltalehtis kirjutatakse, et eestlase sõitjaoskused tuleksid kasuks igale meeskonnale. Praegu sõidab Tänak M-Spordi meeskonnas, kuid rahamured ja tehnilised probleemid ei lase neil Toyota ja Hyundaiga sammu pidada.

Samas on Hyundai ja Toyota Tänaku jaoks juba läbi käidud tee ning Jouhki ei usu, et eestlane naaseb meeskonda, kus ta sõitis aastatel 2020–2022. «See paneks hoobi nende juunioride ettevalmistusse,» arvas Jouhki, vihjates Hyundai noortetiimile, mille ridadesse kuuluvad Teemu Suninen ja Emil Lindholm.

Küll aga arvas Jouhki, et praegu Toyota eest valitud MM-etappidel võistlev Sébastien Ogier võib Hyundaiga liituda. «See oleks igati loogiline, et Hyundai üritab teda endale saada. Ta oleks nende jaoks ideaalne sõitja. Nüüd on kõik Sebi otsustada, kas ta valib Hyundai või Toyota,» ütles Jouhki Iltalehtile.

Lepinguta on uueks hooajaks ka valitsev maailmameister Kalle Rovanperä, kelle mänedžerina Jouhki töötab. Oma hoolealusest rääkides jäi mees poliitiliselt korrektseks. «Läbirääkimised käivad,» ütles Jouhki, täpsustamata, kas vaid Toyota või ka Hyundaiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles