Las spordivõistlustel protestijad maksavad tekitatud kahju omast taskust kinni! (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Pühapäeval sundisid protesteerijad peatama jalgratta MMi meeste grupisõitu. Uudistest on saanud lugeda, et politsei vahistas neli protestijat ja ühe nendega liitunu. Aga pole teada, mis nendega edasi tehakse.
Pühapäeval sundisid protesteerijad peatama jalgratta MMi meeste grupisõitu. Uudistest on saanud lugeda, et politsei vahistas neli protestijat ja ühe nendega liitunu. Aga pole teada, mis nendega edasi tehakse. Foto: ROBERT PERRY/EPA/Scanpix

Kas nägite, mis juhtus Šotimaal rattapordi MM-võistlustel meeste grupisõidus? Järsku jäi üheksaliikmeline jooksikute punt, kuhu kuulus ka lätlane Krists Neilands, keda Eurospordi kommentaatorid pidasid noist kõige kõvemaks sõitjaks, kitsal teel kergel tõusul autode taga seisma. Peagi tuli teade, et mingid protestijad on blokeerinud tee. Peagrupp oli selleks ajaks esimestest maas umbes seitse minutit ning kui seiskunud jooksikuile järele jõudis, peatus samuti.

Seisak kestis umbes 55 minutit, enne kui jooksikud ning neist umbes seitse minutit hiljem ka peagrupp uuesti teele said minna.

Hea oli see, et mitte kordagi ligi tunni jooksul ei näidatud protestijaid, kes olid end asfaldi külge liiminud, nagu hiljem selgus, ega mainitud ka seda, mille vastu nad protestisid. Nii peabki nendega käituma – et nad ei teeniks vähimatki tähelepanu. See on parimaid vastumürke protestijate sporti mürgitavale tegevusele, kui nad tähelepanust ilma jätta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles