Inglismaa oli šoki lävel, kuid pääses üle noatera veerandfinaali

Karl Mihkel Eller
Copy
Inglismaa päästeingliks sai Chloe Kelly, kes lõi sisse naiskonna viimase penalti ja aitas favoriidid veerandfinaali.
Inglismaa päästeingliks sai Chloe Kelly, kes lõi sisse naiskonna viimase penalti ja aitas favoriidid veerandfinaali. Foto: Tertius Pickard/AP/Scanpix

Naiste jalgpalli MM-finaalturniiri kaheksandikfinaalis alistas Inglismaa 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel Nigeeria alles penaltiseerias 4:2.

Inglismaa oli kohtumise eel suurfavoriit ning pealtnäha võis arvata, et edasipääsemine on nende jaoks vaid vormistamise küsimus. Aga nii nagu säärastes vastasseisudes ikka, siis pöördus olukord teistpidiseks.

Pallivaldamine oli inglannade kasuks, kuid sellest hoolimata suudeti avapoolajal teha vaid kaks lööki raamidesse, seda nigeerlannade ühe vastu. Teine poolaeg mängu muutust ei toonud ning Nigeeria pidas vapralt vastu.

Kõige pöördelisem sündmus toimus 87. minutil, kui Inglismaa ründaja Lauren James sai esmalt kollase kaardi lamanud nigeerlannale selja peale astumise eest. VARi abil peakohtunik aga oma otsust muutis ning näitas Jamesile punast kaarti.

Vähemusse jäänud inglannad endast ohtu ei kujutanud, kuid kuna ka Nigeeria palju jõudu juurde ei pannud, siis normaalajal väravaid ei löödud. Ka lisaajal väravavõrku ei sahistatud, kuigi Nigeerial oli viimastel minutitel üks hea võimalus.

Nii ootaski ees penaltiseeria, mida mõlemad koondised alustasid eksimustega. Inglismaa poolelt lõi vasakust postist mööda nende ilmselt parim penaltilööja Georgia Stanway, samamoodi lõi mööda ka Desire Oparanozie.

Seejärel lõi esimesena penalti sisse Bethany England, kuid nigeerlanna Michelle Alozie lõi palli väravast üle. Inglismaa teise lõi sisse Rachel Daly ning Nigeeria poolelt avas skoori Rashedaat Ajibade. Inglismaa viis 3:1 ette Alex Greenwood, kuid sellest võiduks veel ei piisanud, sest 3:2 tõi tabloole Christy Ucheibe.

Penaltiseeria viiendas voorus läks vaja vaid ühte lööki, sest Chloe Kelly lõi palli kindlalt vasakusse ristnurka ning Inglismaa pääses MMil veerandfinaali. Inglismaa jääb oma vastast ootama paarist Colombia – Jamaica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles