Sébastien Loeb istub Hyundai rooli

Postimees Sport
Copy
Sébastien Loeb.
Sébastien Loeb. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Sébastien Loeb pidi sel aastal kaasa tegema rallikrossi MM-sarjas, kuid see jäi katki pärast seda, kui tema Special One meeskonna Lanciad eelmisel kuul tuleroaks langesid. Nüüd avaldas üheksakordne autoralli maailmameister, et istub Hyundai rooli ja teeb kaasa Prantsusmaa meistrivõistluste etapil Lohéacis.

Loeb on pika karjääri jooksul jõudnud mitu hooaega sõita ka rallikrossi MM-sarja ja võitnud aja jooksul kolm etappi. Kuna pärast Lanciate mahapõlemist oli meeskond sunnitud pillid kotti pakkima, hakkas prantslane otsima uusi väljakutseid.

Nüüd tuleb Loeb pärast mitmeaastast pausi starti Prantsusmaa meistrisarjas kuulsal Lohéaci rajal, kus kihutas esimest korda kümme aastat tagasi Peugeot’ roolis.

«Lohéac on Prantsusmaa motospordi lipulaev ja publiku loodud atmosfäär on uskumatu. Pärast viimase kuu sündmusi rallikrossi MM-sarjas on mul suus kummaline maitse ja kindlasti on minu mõtted Special One Racingu juures alates esimese ringi sõitudest,» ei salanud Loeb, et MM-sarja tiimiga juhtunud õnnetus on temasse jätnud haava.

Rahvusvaheline autoliit (FIA) otsustas RX1e-klassi sõidud peatada, kuniks on selge, miks Special One Racingu Lanciad maha põlesid. Nii võistlesid paljud maailma tipud eelmisel nädalavahetusel toimunud MM-etapil hoopis RX2e klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles