Soomer tõusis Saksamaal teiseks, koduse mõõduvõtu eel teeb ta vihmatantsu

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer Red Bull Ringil.
Hannes Soomer Red Bull Ringil. Foto: IDM/Dino Eisele

Pärast Saksamaa meistrivõistluste (IDM) peamiselt vihmastes oludes toimunud viiendat etappi tõusis Hannes Soomer (Honda, Enemat Enos Motorsport) punktitabelis teiseks.

Augusti esimesel nädalavahetusel võõrustas Saksamaa meistrivõistluste viiendat etappi mootorrataste ringrajasõidus Austrias asuv Red Bull Ring, mis jahutas kokkutulnud hulljulgeid ohtrate vihmasabinatega. Sellel hooajal oli see sisuliselt esimest korda, kus lõviosa ajast tuli kihutada märgades oludes ja kuival rajal sõideti lõpuks vaid pühapäevane teine võistlussõit, mille Hannes Soomer lõpetas kuuenda kohaga. Esimeses stardis jäi Enemat Enos Motorsport’i esindaja laeks kümnes koht, mis oi tingitud eeskätt tagaratta nigelast pidamisest.

«Meid kimbutasid sellel nädalavahetusel mitmed kotermannid,» nentis Hannes pärast võistlust. «Ilmselt andis tunda, et eelmisele nädalale planeeritud test jäi MM-etapil osalemise tõttu ära ja me ei leidnud nii kiiresti hästi töötavat vihmaseadet. Rajal kulgemine meenutas kohati jäärajasõitu, sest tagumisel rehvil ei olnud ühegi käiguga piisavalt pidamist. Tundsin oma ratta uuesti ära alles kuival rajal, ent siis hakkas mootor millegipärast gaasile viitega reageerima, mis tegi nn voolavate lõikude läbimise ning pehmelt gaasile minekud rohkem kui keeruliseks.»

Koduseks võistluseks tuleb nüüd kõnealusest viivitusest jagu saada ja Hannese poolehoidjad võivad hakata tulevaks reedeks ja laupäevaks Audru kanti vihma manama. «Oleks hea, kui Suurel Võidusõidul sajaks, sest siis leiaksime tuttavates oludes töötava vihmaseade. IDM-i kuues etapp toimub juba kahe nädala pärast ja Asseniks peavad kõik vastused käes olema.» IDM-sarja ehk Saksamaa meistrivõistluste kokkuvõttes jätkab Hannes pärast viit etappi teisel kohal (127 punkti), temast eespool on vaid teine Honda sõitja Florian Alt (181 punkti) ja kolmandaks tõusis pühapäeval BMW sõitja Toni Finsterbusch (120 punkti).

Hannes Soomerile ja tema võistkonnale saab kaasa elada eeloleval laupäeval Suurel Võidusõidul (Estonian Grand Prix 2023 Porsche Ringil, 11.-12.08.). IDM-sarjas antakse järgmine start aga kahe nädala pärast Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles