Trump nimetas MMil väljakukkunud USA mängijaid reeturiteks: ükski teine riik ei käitunud nii

Postimees Sport
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: Reuters / Scanpix

Eile tegi Rootsi koondis naiste jalgpalli MMil suure üllatuse ja pääseti kaheksa parema hulka, kui suudeti pärast penaltiseeriat alistada tiitlikaitsja USA. Oma kommentaari kodumaa naiskonna esitusele andis ka USA endine president Donald Trump.

Trump polnud rahul USA naiskonna sooritusega. Ta postitas oma seisukohad 2022. aastal asutatud sotsiaalmeediaplatvormile Truth Social. «USA naiste jalgpallikoondise šokeeriv ja täiesti ootamatu kaotus Rootsile on võrreldav sellega, mis toimub meie kunagise suure rahvaga Joe Bideni juhtimisel,» kirjutas Trump.

Nii süüdistas ta kaotuses USA praegust presidenti. Muidugi mängisid oma osa ka mängijad, kellega Trump on alates 2019. aasta MMist olnud tülis. «Paljud meie mängijad olid Ameerika suhtes avalikult vaenulikud. Ükski teine riik ei käitunud nii,» jätkas endine president.

Eraldi tõstis ta esile meeskonna tähtmängija Megan Rapinoe, kes oli üks eksijatest penaltiseerias. «Wokeness võrdub läbikukkumisega. Tore kõne, Megan. USA läheb põrgusse,» kirjutas Trump oma postituses.

Rapinoe läks Trumpiga tülli viimase valitsusajal, 2019. aasta MMi ajal, kui ameeriklanna keeldus laulmast kodumaa hümni. Rapinoe teatas ka neli aastat tagasi, et ta ei lähe kindlasti Valgesse Majja, kuigi USA võitis 2019. aastal kulla. «Trumpi poliitika välistab sellised inimesed nagu mina,» põhjendas Rapinoe toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles