Kergejõustiklane näitas enda kodumaa alaliidule keskmist sõrme

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Alexandra Bell
Alexandra Bell Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Suurbritannia keskmaajooksja Alexandra Bell täitis Budapesti MMi normatiivi, kuid riigi kergejõustikuliit teda tiitlivõistlustele ei lase.

Bell ei varjanud pärast Birminghamis 800 meetri jooksus saadud esikohta oma arvamust Briti kergejõustikuliidu kohta, näidates fotograafi suunas keskmisi sõrmi. Kergejõustiklane võitis juuli lõpus korraldatud jooksu oma hooaja parima ajaga 1.59,28.

Naiste 800 meetri MMi norm oli 1.59,80, mille Bell ületas juba mullu ning oleks pidanud kuuluma kolmanda Briti naisena sellel distantsil rahvuskoondisesse. Alaliit otsustas Belli asemel saata MMile pingereas viiendal kohal oleva Isabelle Boffey.

Briti kergejõustikuliit võttis arvesse ainult tänavu joostud tulemused ning selles arvestuses oli Boffey konkurendist kiirem. Otsuse tegemise ajal oli Belli suve parim aeg 1.59,43. «Antud kohale konkureeris kaks sportlast, kellest ainult üks pääses võitlema. Olen kindel, et Alex (Bell -toim.) tuleb tugevamana tagasi,» sõnas Briti kergejõustikuliidu tehniline direktor Stephen Maguire.

Bell oli alaliidu otsuses pettunud ning sõnelus jätkus ka pärast Birminghamis teenitud triumfi. «Steve Vernon (alaliidu kestvusalade juht -toim.) sa ilmselt vaatad seda. Kas sa saaksid mu kirjadele vastata,» vihjas Bell, et Vernoniga pole ta suutnud kontakti luua.

Bell on ka varasemalt süüdistanud kodumaa kergejõustikuliitu ebaausates võtetes. 2019. aasta detsembris jäi Tokyo olümpiamängudeks valmistunud sportlane alaliidu toetuseta. Toona väitis ta, et sportlasi koheldakse kui koristuslappe. Jooksja läks olümpiakulude katmiseks kohalikku spordipoodi tööle. Lõpuks pääses Bell varunaisena jooksma, kus olümpiafinaalis tuli ta isikliku tippmargiga 1.57,66 seitsmendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles