VIDEO Soome MM-rallil autasustamisest ilma jäänud võitja korraldas selle endale ise

Postimees Sport
Copy
Oliver Solberg Soome MM-rallil.
Oliver Solberg Soome MM-rallil. Foto: Hannu Rainamo/IMAGO/Scanpix

Rootsi rallisõitja Oliver Solberg võitis Soome MM-ralli Rally2-autode kategoorias. Kuna korraldajad autasustavad aga ainult klasside võitjaid (WRC, WRC2 jne), siis pidid Solberg ja kaardilugeja Elliott Edmondson endale ise šampanjapudelid hankima ja tähistama.

Solbergil olid Jyväskyläs toimunud MM-etapist seni vaid kehvad mälestused. 2021. aastal debüteeris ta seal Hyundai i20 Rally2-autoga, kuid tegi seitsmendal katsel, hoides samas WRC2-klassi neljandat kohta, avarii ja katkestas. Mullu jäi tema ralli Soomes väga lühikeseks. Toona oli ta stardis Hyundai i20 Rally1-autoga, kuid tegi juba teise katse esimestel meetritel avarii ja ei saanudki rallit jätkata.

Nii otsustas ta tänavu Soome ralli lihtsalt kaasa sõita Rally2-autoga, kuid MM-punkte ta ei kogunud. Ehk et teda nägi küll sõitmas teleülekandes, kuid WRC2-arvestusse ta ei kuulunud. Tagantjärgi tarkusena võib öelda, et see oli viga, sest ta võitis Rally2-autode arvestuse 30-sekundilise edumaaga Sami Pajari ees, kes krooniti WRC2-klassi võitjaks.

Kuna aga korraldajad Rally2-autode võitjale auhindasid ja võidušampanjat ette ei näinud, otsustasid Solberg ja Edmondson esikohta ise tähistada. «Pärast Rally2-klassi võitu ei korraldatud meile mingit poodiumit, polnud karikaid ega šampanjat – seega tegime oma pidustused varem,» teatas Solberg Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles