Eesti noored näitasid purjelaud Techno293 maailmameistrivõistlustel oma tugevust

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Aivar Kajakas

Laupäeval 5.08 lõppesid Quiberonis Prantsusmaal 2023 purjelaua Techno293 maailmameistrivõistlused, mida võib kindlasti lugeda läbi aegade Eesti noorte purjelaudurite edukaimateks!

Eestit esindasid Noblessneri Purjetamiskoolist Liisbeth Orav, Georg Otto Karma, Marta Arete Sokk, Saskia Põldmaa, Grita Griin, Johanna Lukk, Anni Tulviste, Penert Lainemurd, Karl Kristofer Sillaorg, Karl Sören Tamm, Lukas Tuubel, Paul Tuubel ja Tallinna Purjelauakoolist Leonid Turovski, kokku 13 noorsportlast.

Liisbeth Orav võitis Techno293 Plus klassi U19 naiste arvestuses hõbemedali itaallanna Angelina Medde järel. Pronksmedali ehk kolmanda koha saavutas samas arvestuses Marta Arete Sokk. Neljas koht kuulus samuti eestlannale, Saskia Põldmaale. Kokku võistles Techno293 Plus klassi U19 naiste arvestuses 16 sportlast üle maailma.

Eluvõistluse teinud Liisbeth Orav: “Minu jaoks tuli hõbemedal kulmineerunud veetundidest ja kogemustest suurvõistlustel”. Olgu öeldud, et Liisbeth võitis 11 sõidust viis!

Pronksitüdruk Marta Arete Sokk: “Sain laua liikuma, proovisin hoida külma närvi ja sõita rahuliku meelega. Olen väga uhke sõprade üle ja õnnetunne on suur!” Marta võitis ühe sõidu ja kahes sõidus oli teine.

Karl Sören Tamm saavutas Techno293 U17 noormeeste arvestuses pronksmedali. Karl Söreni kommentaar: “Ma tulin poodiumile, sest ma olin enda fliidist kõige kiirema ja parema vastutuule sõiduga. Mu tänud lähevad mu treeneritele ja NYCS klubile.” Karl Sören oli ühes sõidus teine ja ühes kolmas. U17 noormeeste vanusearvestuses võistles 65 sportlast.

Kindlasti tegid kõik meie noored oma elu parimad sõidud nendes väga rasketes ilmaoludes ja maailmatasemel konkurentsis:

Techno293 Plus noormehed: Karl Otto Karma 45 koht (45 võistlejat)

U15 poisid: Lukas Tuubel 40. koht; Karl Kristofer Sillaorg 52. koht; Penert Lainemurd 60. koht (63 võistlejat)

U15 tüdrukud: Anni Tulviste 25. koht; Gritta Griin 29. koht (30 võistlejat)

U13 üldarvestus: Johanna Lukk 17. koht (tüdrukute 6. koht!); Paul Tuubel 31. koht; Leonid Turovski 32. koht (42 võistlejat)

Sportlasi jõustasid treenerid Aivar Kajakas ja Jaak Lukk. Olulist tehnilist tuge (soe supp otse võistluspaika jmt) pakkus Ainar Annus.

Jaak Lukk: “On hea meel, et saime sellel olulisel võistlusel kahel rajal oma sportlastele tuge pakkuda ja nad näitasid ennast ületavat tahet”.

Aivar Kajakas: „Suutsime luua sooritust toetava õhkkonna ja realiseerida hetke võimed. Võitlus oli äge, nii konkurentide, ilma, kui iseendaga. Siin oli draamat ja pisaraid. Nagu päris. Tiim töötas ja tegime ära. See ei olnud ühe tuulekeerutuse õnnestumine, vaid pika töö tulemus.”

Kokku osales võistlustel 324 noort purjelaudurit üle maailma!

Fotod: Aivar Kajakas ja Patric Pollok

Kokkuvõte: Kristel Oitmaa - Eesti Purjelaualiidu peasekretär

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles