Endine Baskonia mängija liitub Tartuga

Postimees Sport
Copy
Rinalds Malmanis.
Rinalds Malmanis. Foto: David Aguilar/EPA/Scanpix

Tartu Ülikool Maks & Moorits meeskonnaga liitus enamiku oma karjääri Hispaanias mänginud 205 sentimeetrit pikk 27-aastane lätlane Rinalds Malmanis.

Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi korvpalli spordidirektori Janra Taltsi hinnangul nähakse Malmanises avanemata potentsiaali.

«Malmanis on parimas mängijaeas korvialune mängija, kellel on aastaid kogemust tugevas Hispaania ja Leedu liigast,» sõnas Talts. «Ta ei oleks neis liigades nii pikalt olnud, kui temas ei nähtaks suurt potentsiaali, aga paraku ei ole ta platsil enda õiget enesekindlust leidnud. Meie meeskonnas on tema roll kindlasti suurem ja loodame, et kvaliteetses korvpallikeskkonnas tehtud töö hakkab meil vilja kandma ja ta annab meeskonnale tugeva panuse.»

Eelmisel hooajal Leedu liigas Klaipeda Neptunases mänginud Malmanis mängis kaasa 31 LKL kohtumises ning kogus neis keskmiselt 4,5 punkti ja 3,8 lauapalli. Enne Neptunast mängis Malmanis kokku kuus hooaega Hispaania meistriligas – kolm aastat UCAM Murcias, kaks hooaega Coosur Real Betisis ning ühe hooaja Baskonias, kus tegi kaasa ka Euroliiga mängudes. Euroopa tugevaimas liigas oli ta peamiselt siiski rollimängija ja suuri statistilisi näitajaid ei kogunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles