Valgevene hüljanud kergejõustiklane tohib MMil esindada naaberriiki

Karl Mihkel Eller
Copy
Kristsina Tsimanovskaja.
Kristsina Tsimanovskaja. Foto: @kristi_timanovskaya/Instagram

Tokyo olümpia ajal Valgevenesse sunniviisilisest tagasisaatmisest kõrvalehoidunud kergejõustiklane Kristsina Tsimanovskaja sai õiguse esindada Poolat ning võib juba järgmisel nädalal osaleda Budapestis toimuval MMil.

Tsimanovskaja jagas Instagramis rahvusvahelise kergejõustikuliidu (WA) sõnumit, milles seisis, et Poola esindamine on heaks kiidetud. Muudatus jõustus 6. augustil.

«Mul on võimalus minna Budapesti MMile. Olen väga õnnelik, kuigi hingeldan, sest see kõik juhtus nii kiiresti ja ootamatult. Nädal tagasi öeldi mulle, et võib-olla saan olümpiale minna ja eile (pühapäeval – toim) sai Poola alaliit ametliku kirja, et võin esindada Poola koondist. Aitäh kõigile,» kirjutas 28. juunil Poola kodakondsuse saanud naine.

Kergejõustiklane peaks tegelikult pärast esindusriigi vahetust olema kolm aastat nö pingil, kuid Valgevenest pärit Tsimanovskaja puhul kahandati seda aega kahele aastale.

Sel hooajal on Tsimanovskaja 100 meetrit jooksnud parima ajaga 11,16 sekundit. 200 meetris on tema hooaja parim aeg 22,75.

Tsimanovskaja ümber läks õhk paksuks 2021. aastal Tokyo olümpiamängudel, kui sprinter kritiseeris Valgevene treenerite otsust enne teatevõistlusi. Nõnda jäi tal jooksmata ka 200 meetri distantsil ning ootamatult tuli sunniviisiliselt kohvrid pakkida.

Lennujaamas õnnestus Tsimanovskajal Valgevenesse naasmisest hoiduda ja ta sai Poolas asüüli. Teda olevat Tokyos saatnud Valgevene ametnikud, kuid lennujaamas õnnestus tal neist vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles