Meistrite liiga kvalifikatsioonimängu eel pussitati fänn surnuks, kohtumine lükati edasi

Karl Mihkel Eller
Copy
Kreeka märulipolitsei ohjeldamas jalgpallifänne. Foto on illustratiivne.
Kreeka märulipolitsei ohjeldamas jalgpallifänne. Foto on illustratiivne. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Kreekas pidi täna toimuma Ateena AEK ja Zagrebi Dinamo vaheline Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri kolmanda vooru mäng, kuid see lükati edasi, sest esmaspäeva õhtul toimus Ateenas kahe klubi poolehoidjate massikaklus, milles pussitati surnuks üks fänn, kaheksa viidi haiglasse ning politsei vahistas 96 inimest.

Kreeka ja Horvaatia klubid leppisid enne mänge omavahel kokku, et teineteise fänne võõrsilmängudele ei lubata. Sellest hoolimata sisenes esmaspäeval Horvaatiast Ateenasse 150–200 jalgpallihuligaani, kes asusid riigi pealinnas tüli norima.

Dinamo poolehoidjad märatsesid Ateena eeslinnas Nea Filadelfeias, kus Opap Arenal pidanuks teisipäeva õhtul mäng toimuma. Kohapeal põletasid Zagrebi klubi fännid prügikaste, lõhkusid autosid ja vaateaknaid ning kaklesid AEK toetajatega.

Neis kokkupõrgetes sai viga üheksa inimest, kellest üks, 22-aastane AEK fänn sai pussitamisel surmavaid vigastusi, teatas Kreeka ringhääling teisipäeval. «Teeme kõik endast oleneva, et selgitada, kuidas see juhtuda võis,» ütles Kreeka asepeaminister Thanasis Kontogeorgis telekanalile Skai.

Kodanikukaitseminister Giannis Oikonomou tühistas intsidentide tõttu teisipäevaks planeeritud kohtumise Albaania siseministriga ja sõitis tagasi Ateenasse. Kohalik meedia on osa süüst veeretanud ka politsei kaela, kes lubas Horvaatia huligaanidel mikrobussidega segamatult kiirteed mööda Ateenasse sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles