Eurosarja valikturniiri võõrustav Pärnu läheb vastamisi Islandi ja Kosovo klubidega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond eelmisel hooajal.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond eelmisel hooajal. Foto: Mailiis Ollino

Euroopa tugevuselt neljandas klubisarjas Europe Cupil toimus valikturniiride loos. Üht valikturniiri võõrustab ka Pärnu Sadama meeskond, kes läheb vastamisi Kosovo ja Islandi klubidega.

Kokku osaleb Europe Cupi põhiturniiril tänavu 40 meeskonda, kellest seitse selgub valikturniiride käigus. Pääset põhiturniirile jahib Eesti klubidest ka Pärnu Sadam, kes teenis võimaluse mängida koduväljakul.

Pärnu loositi kolmesesse alagruppi, kus Eesti klubil tuleb vastamisi minna islandlaste Sauðárkrókuri Tindastólliga ning Kosovo klubi Mitrovicë Trepcaga. Kohtumised toimuvad 2.-5. oktoobrini ning edasipääsu tagab ainult valikturniiri võitja.

Kui Pärnu Sadam teenis möödunud hooajal Eesti meistrivõistlustel pronksmedali, siis nii Tindastóll kui ka Trepca olid enda koduliigas edukamad. Tindastóll krooniti eelmisel hooajal esmakordselt Islandi meistriks ning neljakordne Kosovo meister Trepca pidi teist hooaega järjest leppima hõbedaga.

Pärnus toimuva turniiri võitja võtab Europe Cupi põhiturniiril koha sisse G-alagrupis. Sinna kuuluvad veel ka Iisraeli viies meeskond Galil Elyoni Hapeol, Hollandi meister Leiden ZZ ja Prantsusmaa 10. klubi Gravelines-Dunkerque.

Europe Cupi tiitlikaitsja Włocławeki Anwil, kus mängib ka Eesti koondise ääremängija Janari Jõesaar, kuulub põhiturniiril B-alagruppi. Seal mängivad veel ka Rumeenia pronksiklubi Sibiu CSU, Hispaania 12. meeskond Bilbao Basket ja Suurbritannia karikavõitja Caledonia Gladiators.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles