Tänak sai mainekalt ralliportaalilt Soome ralli eest kohutava hinde

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak–Martin Järveoja Soome MM-rallil.
Ott Tänak–Martin Järveoja Soome MM-rallil. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Tavapäraselt hindab ralliportaal Dirtfish pärast autoralli MM-etappe kõiki Rally1-autoga kihutavate sõitjate esitusi. Soomes katkestanud Ott Tänak sai sedapuhku madalaima hinde kõikide sõitjate seas.

Tänak läks Soomes rajale ühe soosikuna Kalle Rovanperä kõrval. Kui möödunud aastal lõppes Soome ralli eestlasele võidukalt ning Dirtfish hindas seda 10-palliskaalal maksimaalselt. Tänavuse katkestamisega lõppenud esituse eest hinnati Tänakult kahe punkti vääriliselt.

«Pärast Eestis toimunud pettumust, oli Soomes toimunut Tänakul ja tema entusiastlikul fänniarmeel peaaegu võimatult raske taluda. Aga ärgem eksigem, see oli sõitjast tingitud katkestamine,» kirjutas Dirtfishi ajakirjanik Colin Clark.

«Paremkurvis lõikas Tänak veidi liiga palju ning peagi mõistis eestlane, et kivi ja karterikaitse mõõduvõtus jäi selgelt peale kivi.

Hetkel ei lähe Tänaku jaoks miski justkui õigesti, aga võib-olla on suvepuhkus just see, mida Tänak vajas. Saab akusid laadida, taaskäivitamiseks ja minna hea tundega viimasele neljale MM-etapile vastu.»

Dirtfishi hinded Soome rallil sõitnud WRC-sarja sõitjatele

  1. Elfyn Evans 10/10
  2. Thierry Neuville 8/10
  3. Takamoto Katsuta 8/10
  4. Teemu Suninen 8/10
  5. Jari-Matti Latvala 9/10
Kalle Rovanperä 5/10
Pierre-Louis Loubet 4/10
Esapekka Lappi 3/10
Ott Tänak 2/10
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles