Londoni Arsenal soetas kopsaka hinna eest Hispaania koondise puuriluku

Karl-Joosep Küngas
Copy
David Raya.
David Raya. Foto: AFP/Adam Hunger/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise esikinda Karl Jakob Heina koduklubi Londoni Arsenal soetas Brentfordist David Raya mängijaõigused. Hispaania koondislane läks Arsenalile maksma 35 miljonit eurot.

Raya on kogu enda karjääri veetnud Inglismaal, ent lõpuks jõudis 27-aastane väravavaht tõelisesse tippklubisse. 16-aastaselt Blackburn Roversi akadeemiaga liitunud Raya mängis kasvatajaklubi eest 2019. aastani. Seejärel ootas ees üleminek Brentfordi ja tõusmine Inglismaa kõrgliigasse.

Mullu suutis Raya end tõeliste tippklubide radarile mängida. Ta on tänapäeva väravavahi ehe näide. Raya oli enim edukaid pikkasid sööte andnud väravavaht Inglismaa kõrgliigas ning samuti ei teinud ta ühtegi eksimust, mis lõppenuks vastaste väravaga. Samuti oli Hispaania koondist kaks korda esindanud puurilukk konkurentsitult enim tõrjeid teinud väravavaht Inglismaal (154 edukat tõrjet).

Kõik see päädis üleminekuga Arsenali, kes maksis Brentfordile 35 miljonit eurot. See teeb Rayast hinnalipiku poolest ajaloo kaheksanda väravavahi. Tema järel hoiab näiteks 10. positsiooni Arsenali praegune esikinnas Aaron Ramsdale, kelle eest Inglismaa tippklubi maksis 2021. aastal 28 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles