Võiduseeriat jätkav Eesti U16 korvpallikoondis kindlustas EMil koha veerandfinaalis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rasmus Olop panustas võitu Ukraina üle 13 punktiga.
Rasmus Olop panustas võitu Ukraina üle 13 punktiga. Foto: fiba

Eesti U16 noormeeste korvpallikoondis alistas 66:50 Ukraina ning pääses Rumeenias Piteștis peetaval EMi B-divisjoni turniiril kaheksa parema sekka.

Suuresti tehti töö ära avapoolajal, mis võideti 39:19. Viimaseks veerandajaks kasvatati edu veel. Siis võeti jalg gaasipedaalilt, ent vaatamata 9:17 neljandiku kaotusele põnevaks ei läinud.

Kahekohalise skoorini jõudis Eestil neli mängijat. Rasmus Olop viskas 13, Kaur-Kennerth Tomann ja Iason Binis 12 ning Andries Kivimägi 10 punkti. Peatreener Martin Rausberg jagas minuteid ühtlaselt, näiteks üks liidreid Oliver Kullamäe mängis vaid 8.45.

«Meeskonnana teadsime, mida Ukrainalt oodata ning esimene poolaeg suutsimegi täitsa kenasti mängujoonisest kinni pidada. Kripeldama jääb mängu lõpp, mõned lihtvead ja üldine distsipliin. Töö ei ole veel tehtud, homme tuleb võidukalt lõpetada alagrupiturniir ja sealt edasi vaadata, kellega tuleb meil järgmisena vastamisi minna ning valmistuda juba selleks,» märkis Rausberg pressiteates.

Ühtlasi kindlustas Eesti voor enne alagrupiturniiri lõppu esimesena edasipääsu. Eelnevate päevade jooksul saadi jagu Suurbritanniast (86:55) ja Ungarist (69:67). Täna mängitakse veel Norraga, ent selle matši tulemusest ei muutu meie jaoks sisuliselt midagi.

B-grupi võitnud Eesti läheb veerandfinaalis vastamisi A-alagrupi teisega. Vastane selgub tänasest Islandi ja Gruusia vahelisest madinast. 

Play-off'id algavad reedel. Tulevaks aastaks pääsevad A-divisjoni kolm paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles