Neuville viitas, et Hyundai on viimaks õigel kursil

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Thierry Neuville'il läksid viimaste nädalate autoralli MM-sarja etapid isegi ootamatult hästi, ent Hyundai sõitja püsib kahe jalaga maa peal.

Belglasele pole kunagi väga kiired kruusaetapid sobinud ega meeldinud, Rally Estonia ja Soome ralli eel oli ta samuti üsna pessimistlik. Kokkuvõttes läks Neuville'ile aga hiilgavalt. Ta lõpetas mõlemal puhul teisena, olles kokku 41 punktiga nende kahe võistluse edukaim.

«Tore on olla tagasi poodiumil,» ütles Neuville pärast Soome rallit. «Viimased aastad on siin olnud rasked mulle, aga ka kogu tiimile. Tean, et suudan kiiresti sõita, aga siin pean saama autot usaldada rohkem kui kusagil mujal. Eriti sellisel nädalavahetusel, kus teed lähevad roopasse ja rehv võib puruneda.»

Ta jõudis Soomes esikolmikusse kümneaastase pausi järel. Neuville lõpetas teisena ka 2013, mil ta roolis Ford Fiesta RS WRC autot.

«Oleme rahul auto võimekusega, aga ka üldise arenguga. Eesti ja Soome olid kindlasti hooaja kõige raskemad etapid, oleme kõvasti edasi läinud,» lisas Hyundai esisõitja.

Hooaja kokkuvõttes on Neuville 134 silmaga kolmas. Liidril Kalle Rovanperäl on koos 170, Elfyn Evansil 145 punkti. Sõita jääb neli rallit.

«MM-tiitli lootused on väiksed. Aga hea saavutus oleks järgnevatelt etappidelt veel võite ja poodiumikohti noppida,» mõtiskles Neuville.

Järgmine etapp toimub septembri teisel nädalalõpul Kreeka kruusateedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles