Veel üht Eesti meistriliiga korvpalliklubi ähvardas kollaps: olime olukorras, kus jätkamine tundus võimatu

Postimees Sport
Copy
KK Viimsi alustab vaatamata raskustele tippseltskonnas ka kolmandat hooaega.
KK Viimsi alustab vaatamata raskustele tippseltskonnas ka kolmandat hooaega. Foto: Korvpalliklubi Viimsi

Lõppenud hooaja Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinalist ja meistriliiga neljanda koha omanik KK Viimsi panustab algaval hooajal noortele ning eeskätt just oma klubi kasvandikele.

Viimsilaste põhituumiku moodustavad Eesti noormängijad, sh seitse Viimsi enda korvpallipüramiidist välja kasvanud noormängijat, kes kogenud mängijate kõrval on esimesel kahel hooajal väärt teadmisi ja oskusi omandanud. Välismaalt otsitakse täiendust korvi alla, seisab pressiteates.

Peatreenerina jätkab Valdo Lips ning tema kõrval ukrainlane Dmytro Kolomyichenko, kes lõppenud hooajal oli esindusmeeskonnas kolmanda treeneri ning duubelmeeskonnas peatreeneri rollis.

«Meie eesmärk on minna igas mängus võitlema ja ennast ületama. Nii Eesti-Läti ühisliigas kui ka koduses meistriliigas soovime jõuda kohamängudele. [Jorgen] Rikberg, [Ron] Laanemaa ja [Kristjan] Kokk on esimese karastuse juba saanud ning peavad liidrirolli enda kanda võtma ning teised noored samuti sammu edasi astuma,» ütleb peatreener enne kolmanda hooaja algust.

Taustajõududena jätkavad üldkehalise ettevalmistuse treener Asko Meiner ja füsioterapeut Mari-Ann Peiker.

«Esimesel kahel hooajal saadud hindamatud kogemused ja õppetunnid, kuluvad nüüd marjaks ära. Oleme kolmandaks hooajaks valmis. Viimsi noormängijad on meile tuttavad ning anname endast kõik, et me koos oleksime igaks mänguks 100 protsenti valmis,» ütlevad taustajõud kui ühest suust.

«Kui mõnda suvel toimunud muudatust oskasime ette näha ja olime selleks valmistunud, siis sellist olukorda, mis nüüd sel suvel realiseerus, tõesti mitte. Kuigi loomulikult jälgime ja tunnetame majanduses toimuvat, siis meie tulemused väljakul kui platsiväliselt, ehk kommunikatsioon ja vaatajanumbrid, on sellised, millele on raske midagi ette heita, oleme Eesti tipus,» ütleb klubi juhatuse liiga Tanel Einaste.

«Juba ühe sponsori kadumine tekitab ilmselt igale Eesti spordiorganisatsioonile suuri raskusi, seda enam nii tugevate ja mitme partneri kadumine. Ehk ei salga, et kuigi registreerusime liigasse õigeaegselt, olime vahepeal olukorras, kus jätkamine tundus võimatu. Ja normaalsed inimesed ilmselt olekski seda ammu teinud. Kuid meil nii juhatuses kui ka kollektiivis oli väga selge, miks ja kellele meistriliigas olema peame ning see väärib pingutust ja panuseid.

Treenerid on valmis töötama ja meeskonna oleme komplekteerinud noore ja ambitsioonika – see ongi kõige olulisem. Küll aga kutsuks iga inimest või ettevõtet, kellele meie tegemised korda lähevad, nüüd õlga alla panema rohkem kui lihtsalt hea sõnaga. Olgu see siis hooajapileti ostmise, nimi- või suursponsorina.»

Tuleval hooajal jätkab kõrgemas seltskonnas kaheksa Eesti klubi, Rakveres baseeruv Tarva meeskond loobus majanduslikel põhjustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles