Ultrasportlane Ratasepp läheb püüdma unelmate piiri

Ville Arike
, reporter
Copy
Ultratriatleet Rait Ratasepp püüab Šveitsis kümnel päeval järjest läbitava täispika triatloni maailmarekordit. Paremal Rait Ratasepp Mount Whitney tipu jalamil.
Ultratriatleet Rait Ratasepp püüab Šveitsis kümnel päeval järjest läbitava täispika triatloni maailmarekordit. Paremal Rait Ratasepp Mount Whitney tipu jalamil. Foto: Tairo Lutter

Rait Ratasepp on aastate jooksul kogunud mitmesuguste «hullude» ultrasportlike ettevõtmistega nõnda palju kuulsust, et tundub, et tema jaoks on kõik juba tavaline. Siiski suudab ta leida üha uusi väljakutseid, järgmist neist alustab ta paari nädala pärast Šveitsis.

Alles – ehk juuni lõpus – see oli, kui Ratasepp läbis enam kui 200 kilomeetri pikkuse jooksudistantsi USAs asuvas Surmaorus, mis on üks kuumemaid paiku maamunal. Seal võis veenduda, et päris kõike see mees ka ette ei võta ning ohutunne on täiesti olemas, sest ta jättis ära viimase osa algselt plaanitud distantsist – ülijärsu tõusu merepinnast enam kui 4000 meetri kõrgusel asuva Whitney mäe tippu, mis eeldanuks spetsiaalset matka- või alpinistivarustust ning jooksuriietes edasi liikumine tähendanuks sisuliselt enesetappu. Sama mägi on sel aastal juba nõudnud kuus inimelu.

Ratasepp taastus tollest katsumusest kenasti, on nüüd täis energiat ja võtab ülejärgmisel nädalal ette teekonna Šveitsi linnakesse Buchsi. Ses Liechtensteini piiri ääres Reini jõe ülemjooksul asuvas paigas teeb ta 23. augustist alates kümnel päeval järjest täispika triatloni. Esmaseks eesmärgiks on läbida need kõik kümnest tunnist kiiremini. Kui see ei õnnestu, siis saada kümne korra peale kokku ikkagi aeg alla 100 tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles