Kas naiste jalgpalli MM-finaalturniir naelutab eestlasi telerite ette? (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Seni on Eesti televaatajaid enim köitnud esmaspäevane Inglismaa ja Nigeeria kaheksandikfinaal, kus inglannad pääsesid veerandfinaali alles pärast penaltiseeriat.
Seni on Eesti televaatajaid enim köitnud esmaspäevane Inglismaa ja Nigeeria kaheksandikfinaal, kus inglannad pääsesid veerandfinaali alles pärast penaltiseeriat. Foto: Patrick Hamilton/AFP/Scanpix

Jalgpallimaailmas on üha enam populaarsust kogumas naiste tiitlivõistlused. Neid suurvõistlusi jälgib üle maailma aina enam jalgpallisõpru ning ka meediakajastus kasvab üha jõudsamalt. Eestis edastab televaatajatele naiste MMist ülekandeid Eesti rahvusringhääling.

Sel aastal selgitatakse naiste jalgpalli maailmameister välja Austraalias ja Uus-Meremaal. Finaalkohtumine toimub Sydney olümpiastaadionil, kus näiteks 23 aastat tagasi tuli olümpiavõitjaks kümnevõistleja Erki Nool. Naiste MM-finaalturniir algas tegelikult Austraalias ja Uus-Meremaal juba 20. juulil, ent võistluse otsustava faasiga, mida näitab eestlastele ETV2, alustati möödunud nädalavahetusel.

ERRi sporditoimetuse juhi Rivo Saarna teatel on eestlaste huvi naiste MM-finaalturniiri vastu olnud ootuspärane. Tema teatel suureneb mõistagi vaadatavus lineaarselt. Lihtsamalt öeldes, mida tähtsam on mäng, seda suurem on ka vaadatavus. Tipphetk peaks nõnda saabuma järgmisel pühapäeval, mil Sydneys selgub tänavune maailmameister. Pärast MMi on võimalik teha ka täpsemaid analüüse, mis puudutavad vaatajate arvu. Hetkel saab ainult hinnata kaheksandikfinaalide vaadatavust ning peab tõdema, et inimesi huvitab naiste jalgpalli finaalturniir.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles