2010. aastal sündinud jalgpallurist sai läbiaegade noorim USA profisportlane

Karl Mihkel Eller
Copy
Da'vian Kimbrough (istub keskel) koos perekonna ja Sacramento jalgpalliklubi esindajatega allkirjastamas profilepingut.
Da'vian Kimbrough (istub keskel) koos perekonna ja Sacramento jalgpalliklubi esindajatega allkirjastamas profilepingut. Foto: Paul Kitagaki Jr./ZUMA Press Wire/Scanpix

Kõigest 13-aastane Da'vian Kimbrough sõlmis profilepingu USA esiliiga jalgpalliklubiga Sacramento Republic FC. See tegi noormehest läbiaegade noorima profisportlase USAs.

18. veebruaril 2010 sündinud ja varem klubi noorteakadeemias mänginud Kimbrough võib laupäeval teha oma debüüdi põhimeeskonna eest. «Da'viani teekond Republic FC-ga on alles alanud. Ta on märkimisväärne talent, kes on pühendunud oma unistusele saada tippmängijaks,» ütles klubi boss Todd Dunivant.

Kimbrough tuli Sacramentosse 2021. aastal 11-aastasena ja mängis aasta vanematega. Debüüthooajal lõi ta 31 mänguga 27 väravat ja aitas U13 esindusel võtta 27 võitu järjest.

«Meie eesmärk on teda jätkuvalt toetada ning aidata tal kasvada nii mängija kui inimesena,» sõnas peatreener Mark Briggs. Viimati käis ründaja platsil U14 ja U15 vanuserühmades. Kahel hooajal MLS NEXT liigas lõi ta 81 mänguga 61 väravat.

Seni peeti USA noorimaks profisportlaseks 14-aastast Maximo Carrizot, kes kuulub New York City FC rivistusse. Argentinast pärit jalgpallur sõlmis USA klubiga profilepingu 2022. aasta veebruaris, kui 14 aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles