Eesti vastu debüteerinud 21-aastane Soome koondislane liitub hiigelsumma eest Katari klubiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Robin TIhi (vasakul).
Robin TIhi (vasakul). Foto: Valancic/Sportida/SIPA/Scanpix

Jaanuaris kontrollmängus Eesti vastu Soome A-koondise eest debüteerinud Robin Tihi siirdub kahe miljoni euro suuruse üleminekutasu eest Rootsi klubist Stockholmi AIK Katari meeskonda Doha Al-Ahli.

Rootsis sündinud Tihi esindas varem ka Rootsi noortekoondisi, kuid täiskasvanute debüüdi otsustas teha Soome eest. Tihi üleminek pole veel ametlikult kinnitatud, kuid Rootsi ajaleht Aftonbladet kinnitas, et noormehe eest makstakse lausa kaks miljonit eurot.

AIKi spordidirektor tunnistas, et läbirääkimised Tihi suhtes käivad, kuid ei paljastanud, millise meeskonnaga. 21-aastane keskkaitsja pidas sel hooajal Stockholmi klubi eest 13 kohtumist, kuid pole viimastes kohtumistes rivistusse kuulunud.

Tihi tegi jaanuaris oma koondisedebüüdi Soome eest, kui jaanuaris Portugalis kohtuti treeningmängudes Eesti ja Islandiga. Tihi oleks võinud esindada ka vanemate sünnimaa Maroko või sünnimaa Rootsi koondist.

Rootsi ajalehe andmeil tundsid Tihi vastu huvi ka teised Katari klubid. Doha Al-Ahli võib nimega segadust tekitada, sest naaberriigis Saudi Araabias on ka väga sarnase kõlaga Al-Ahli Saudi FC, mis hiljuti tugevnes superstaaride Riyad Mahrezi, Roberto Firmino ja Frank Kessiega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles