Maailma parim kettaheitja võistleb täna Jõhvis

Postimees Sport
Copy
Kristjan Čeh.
Kristjan Čeh. Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtul kell 18.00 toimub Jõhvis Heino Lipu staadionil kettaheitevõistlus, kus teeb Budapesti maailmameistrivõistluste eelse peaproovi maailma edetabelijuht Kristjan Čeh Sloveeniast.

 

Kettaheitjate seas maailma parima võistlusareeni kuvandiga Heino Lipu staadionil toimub neljapäeva õhtul järjekordne jõuproov, kus on oodata kõrgeklassilist võidutulemust. Ungari pealinnas Budapestis algavad järgmisel nädalal kergejõustiku maailmameistrivõistlused ja kettaheites asub seal maailmameistritiitlit kaitsma juuni keskel just Jõhvis 71 meetri ja 86 sentimeetriga Sloveenia rekordi püstitanud ja selle tulemusega maailma edetabelit juhtiv Kristjan Čeh, seisab pressiteates.

Olümpiavõitja Gerd Kanteri juhendamisel harjutav Sloveenia vägilane on koos treeneriga otsustanud oma viimase võistluse enne hooaja kaalukaimat jõuproovi teha 10. augustil toimuval võistlusel Jõhvi Discus. Maailma parima kettaheitjaga koos asuvad täna õhtul Jõhvi publiku ees isiklikke rekordeid ja hooaja tippmarke jahtima paari nädala eest Eesti meistriks tulnud Priidu Niit (isiklik rekord 60.69), Eesti meistrivõistluste neljas ja viies mees Taavi Tšernjavski (50.80) ja Hannes Remmelgas (48.82). Kaasa teeb ka parakergejõustiku maailmameistrivõistluste kuues mees Egert Jõesaar (52.25 – 1,75 kg kettaga) ning mitmed teised meie kettaheitjad.

Eesootav kettaheitevõistlus on lisaks maailmameistrivõistluste peaproovile ka tänuavaldus 16. juunil toimunud kõrgetasemelise rahvusvahelise Jõhvi kergejõustikuõhtu toetajatele ning Ida-Virumaa spordisõpradele.

Kristjan Čeh tutvus äsja staadionil valitsevate tingimustega ning vihjas korraldajatele, et kui tuuleolud püsivad sama soodsad täna õhtuni, siis võib Jõhvis mistahes tulemust oodata.

Kettaheite maailmarekord (74.08) on juba 1986. aastast sakslase Jürgen Schulti nimel.

Kettaheitevõistlus Jõhvi Discus algab Heino Lipu staadionil täna õhtul kell 18.00. Pealtvaatajatele on sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles