Hispaania tegi ajalugu, MM-finaalturniiri esimene poolfinalist selgus 111. minutil

Copy
Vahetusest sekkunud 19-aastane Salma Paralluelo kehastus Hispaania päästeingliks.
Vahetusest sekkunud 19-aastane Salma Paralluelo kehastus Hispaania päästeingliks. Foto: Amanda Perobelli/reuters/Scanpix

Naiste jalgpalli MM-finaalturniiril selgus reede varahommikul esimene poolfinalist, kui Hispaania alistas lisaajal Hollandi 2:1.

Uus-Meremaal Wellingtonis toimunud kohtumine oli Hispaania jaoks ajaloo esimene kord, kui nad olid pääsenud veerandfinaali. Hollandil oli nelja aasta tagusest turniirist ette näidata finaalikoht.

Hispaanlannad domineerisid kohtumist, kuid sellest hoolimata läks neil vastaste väravaluku murdmiseks kaua aega. See juhtus alles 81. minutil, kui Hispaaniale määratud penalti realiseeris Mariona Caldentey. Esimesel lisaminutil päästis aga hollandlannad lisaajale Stephanie van der Gragti löödud värav.

Kuna kumbki koondis ei suutnud lisaaja esimese 15 minuti jooksul väravat lüüa, tundus, et ka siin tuleb poolfinalist selgitada penaltiseerias. Teist meelt oli aga Hispaania vahetusnaine Salma Paralluelo, kes lõi otsustava värava 111. minutil.

Hispaania poolfinaalivastane selgub Rootsi ja Jaapani vahelisest kohtumisest. Esimene poolfinaal toimub teisipäeval Aucklandis.

Tagasi üles