Venemaa agressiooni toetav sportlane lubatakse MMile (1)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Aleksandr Melehhov (paremal)
Aleksandr Melehhov (paremal) Foto: Vladyslav Heraskevych / Twitter

Venemaa maadleja Aleksandr Melehhov pääses septembris Belgradis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. Novosibirskist pärit 21-aastane noormees ei varjanud oma toetust Venemaa agressioonile, poseerides Z-tähe taustal.

Märtsis otsustas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) soovitada rahvusvahelistele spordialaliitudele Venemaa ja Valgevene sportlaste kaasamist võistlustele. Kuid ROKi tingimuste hulka kuulus, et sportlased ei tohi toetada sõda ega teenida sõjaväes. Samuti tohtisid nad võistelda ainult neutraalse lipu all.

Rahvusvaheline Maadlusliit (UWW) otsustas selles küsimuses kiiresti tegutseda ning aprilli alguses lubati agressorriikide sportlased tagasi rahvusvahelistele võistlustele. Liit märkis oma teates, et järgitakse ROKi tingimusi, mille hulka kuulus, et sportlased ei tohi toetada sõda.

U20 maailmameistrivõistluste osalejate nimekirjas on ka venelane Aleksander Melehhov, kes võistleb neutraalse lipu all ja kelle Instagrami kontol on küsitavaid fotosid.

Tema kontol on postitus, kus ta poseerib pärast võistlust ning taustal on näha Venemaa lipu kõrval suurt Z-sümboolikaga lippu. See tähendab, et kõnealune turniir propageerib sõda, sest Z-sümbol on sõja algusest saadik saanud tuntuks kui Venemaad ja sõda toetav täht.

Pilt avaldati 28 nädalat tagasi ja see on nähtav sportlase konto tipphetkede rubriigis. Venemaa meistriks tulnud Melehhov on käinud ka ebaseaduslikult okupeeritud Krimmi poolsaarel, vahendab Ukrainan Sports Base.

UWW peab teda endiselt neutraalseks sportlaseks, sest tema osalemine on MMil heaks kiitnud. Liidu serblasest juht on varem venemeelseid avaldusi teinud Nenad Lalovic. Samuti kuulub juhtkonda Venemaa presidendi Vladimir Putini lähedane sõber Mihhail Mamiašvili.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles