Rootsi jalgpallikoondis alistas favoriidi ning jõudis MMi poolfinaali

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Rootsi jalgpalli naiskond
Rootsi jalgpalli naiskond Foto: AFP / Scanpix

Austraalias ja Uus-Meremaal jätkuvatel jalgpalli naiste MMil kohtusid veerandfinaalis Rootsi ja turniiri suurfavoriit Jaapan. Pingelises mängus jäi Eesti naaberriik 2:1 peale, kindlustades koha poolfinaalis.

Mõlemad naiskonnad tulid mängule vastu täiseduga. Kohtumine algas võrdselt ja võimalusi tekkis mõlemale poole, kuid ohtlikum oli siiski Rootsi koondis. Korduvalt saadi kastis löögile, kuid kõik löögid olid ebatäpsed.

Skoor avati mängus juba 32. minutil, kui Amanda Ilestedt jõudis standardolukorra järgses olukorras esimesena lahtise pallini ja viis kodumaa 1:0 ette. Rootsi suurendas eduseisu 52. minutil, kui peakohtunik Esther Staubli määras Rootsile penalti, sest jaapanlane mängis palli käega. Penalti realiseeris Filippa Angeldal ning viis Rootsi 2:0 juhtima.

Mängu viimase pooltunni jooksul suutis Jaapan mängu sisse elada, mis kandis ka vilja, kui 74. minutil teeniti penalti, kuid vahetusest sekkunud Riko Ueki saatis palli latti. Kolm minutit enne normaalaja lõppu tabas Jaapan karistuslöögist taaskord latti, mille jätkuolukorras suudeti väravavõrku sahistada, vähendades rootslannade edu ühe värava peale.

Kümne üleminuti jooksul jaapanlased viigini ei jõudnud ning paarist pääses edasi Rootsi, kes läheb poolfinaalis vastamisi Hollandi alistanud Hispaaniaga. Veerandfinaalides lähevad vastamisi veel Austraalia - Prantsusmaa ja Inglismaa - Kolumbia.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles