Euroopa kuues välejalg Miia Ott harjutab nüüd Eesti rekordinaise käe all

Ville Arike
, reporter
Copy
U20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel Jeruusalemmas 6. koha saanud Miia Ott (vasakul) koos treener Maris Mägiga.
U20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel Jeruusalemmas 6. koha saanud Miia Ott (vasakul) koos treener Maris Mägiga. Foto: Tairo Lutter

Jeruusalemmas peetud Euroopa U20 vanuseklassi kergejõustikumeistrivõistlustel jäi 16-aastane sprinter Miia Ott oma kuuenda kohaga mitme medalivõitja varju, ent imetlust väärib temagi. Aastaga on ta 100 m jooksu isiklikku rekordit parandanud enam kui poole sekundi võrra.

Ott võistles Iisraelis valdavalt paar-kolm aastat vanemate sportlaste vastu, ent see teda rivist välja ei löönud. Vastupidi. «See pani mind just rohkem pingutama. Teha endast vanemate seas niisugune tulemus on suur asi. Tõestasin endale, et olen Euroopas tasemel,» ütles Ott pärqast kodumaale jõudmist lennujaamas, kui oli õnnitlused ja lilled vastu võtnud.

EMi poolfinaalis viis Ott isikliku rekordi 11,53ni. Suutnuks ta sama otsustavas jooksuski, tähendanuks see medalit. Ent ta jäi viis sajandikku aeglasemaks, ülitihedas konkurentsis jäi pronksist puudu kolm sajandikku ning vahele mahtus veel kaks piigat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles