Kestvusratsutamise MM toob parimad noorhobused üle maailma Eesti metsade vahele

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Foto: Padise Ratsakeskus (PEC)

Paari päeva eest oli Tallinna Lennujaam täis FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise Maailmameistrivõistlustele saabuvaid hobuseid. Tegemist on esimest korda Põhja-Euroopas toimuva kestvusratsutamise MM-iga, millele antakse stardipauk juba 13. augustil Padise Ratsakeskuses (PEC).

Maailmameistrivõistluste korraldaja ja Padise Ratsakeskuse omanik Jelena Sbitneva on koostöös Eesti Ratsaspordi Liiduga proovinud tiitlivõistluseid Eestisse tuua juba 7 aastat ning peale arvukaid korraldatud kõrgetasemelisi võistluseid, pikka eeltööd ning osalemist suure konkurentsiga rahvusvahelistel pakkumustel võideti Rahvusvahelise Ratsaspordiföderatsiooni (FEI) usaldus. Jelena Sbitneva, olles ise ratsaspordi taustaga ning tuline kestvusratsutamise fänn on rahvusvahelisi võistlusi korraldanud juba 17 aastat. “Võimatuid asju ei ole olemas. Mõned unistused nõuavad lihtsalt suuremaid pingutusi ning head tiimi,” selgitab Jelena seda, kuidas Eesti MM-i korraldusõiguse endale sai.

Kestvusratsutajad Padise Ratsakeskuse võistlusradadel Eesti kaunis looduses
Kestvusratsutajad Padise Ratsakeskuse võistlusradadel Eesti kaunis looduses Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Tiitlivõistlustele jõudu katsuma on tulnud võistlejaid 14st riigist 45l hobusel. Esindatud on: Argentiina, Bahrein, Saksamaa, Eesti, Hispaania, Ungari, Iraak, Kuveit, Leedu, Norra, Slovakkia, Süüria, Ukraina ning Araabia Ühendemiraadid. Eestit esindab noorhobuste maailmameistrivõistlustel 3 võistluspaari, kelleks on Jasmiin Viinamägi ja Pendragon, Katriin Kalle ja & Laava ja Eliise Laur & Namir.

Lennujaama saabunud hobused spetsiaalsetes transpordikastides
Lennujaama saabunud hobused spetsiaalsetes transpordikastides Foto: Padise Ratsakeskus (PEC)

Võistluse rada läbib maalilist Läänemaa metsa, mis on kujundatud kiiruse vaheldumiseks - pannes samaaegselt proovile nii sõitjate oskusi kui ka hobuste vōimekust. Padise Ratsakeskus võimaldab teha väga tehnilisi radasid, mis aga eelkõige seavad esikohale hobuste heaolu.

Võistlusele antakse stat juba 13. augustil kell 07.00 hommikul ning on pealtvaatajate jaoks avatud terve päeva ning seda tasuta. Kõik huvilised on oodatud Padise Ratsakeskusesse ja Lääne-Harju valda võistlust vaatama, kuid korraldaja palub hoida hobustega turvalist distantsi ja liigelda ainult selleks ettenähtud alal.

Usaldusväärse koostöö eest tänab võistluste korraldaja Kultuuriministeeriumit, kes on andnud võistluse toimumiseks suure panuse ja võimaldanud välismaalastele Eesti tutvustamise. Lisaks soovib korraldaja tänada oma panuse eest Lääne-Harju valda ning RMK-d, tänu kellele saavad võistlejad nautida Eesti kaunist loodust.

FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise MM-i 2023 kodulehte saab külastada aadressil https://padise2023.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles