Arstid ei lubanud üht maailma paremat korvpallurit MMile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Giannis Antetokounmpo (palliga) eelmise aasta EMil Eesti vastu.
Giannis Antetokounmpo (palliga) eelmise aasta EMil Eesti vastu. Foto: Tairo Lutter

Nüüd sai selgeks, et tänavuselt korvpalli MMilt jääb eemale veel üks supertäht. Kreekat ei saa aidata Giannis Antetokounmpo.

NBA klubi Milwaukee Bucksi mängumehe põlvele tehti 5. juulil artroskoopia. Võidujooksus ajaga jäi aga Antetokounmpo paraku kaotajaks.

«Kõik teavad mu kirge ja armastust koondise vastu ning see ei muutu kunagi. Pärast NBA hooaja lõppu olen oma keha viinud piiri peale, et olla valmis tiimi aitama ja eesmärkideni jõuda,» selgitas 28-aastane ääremängija sotsiaalmeedias.

«Aga pärast kuude pikkust tööd ja korduvaid kohtumisi arstidega sai selgeks, et ma pole piisavalt valmis osalemaks MMil. See polnud minu valik, vaid ainus võimalus, kuidas saan tagasi tasemele, mille kallal olen senise karjääri jooksul nii palju pingutanud.»

Ta jätkas: «Olen sellise lahenduse üle väga pettunud, aga otsuse tegid arstid. Jätkan tööd selle nimel, et olla järgmise kutse saabudes valmis. Minu isiklik ja meie peamine siht on kvalifitseeruda 2024. aasta olümpiale. Oleks au järgmisel aastal koondist esindada.»

Jaapanis, Indoneesias ja Filipiinidel toimuv MM algab 25. augustil. Euroopa koondiste väga olulistest tegijatest jääb lisaks Antetokounmpole eemale ka lõppenud NBA hooaja finaalide kõige väärtuslikum mängija, serblane Nikola Jokić. Puudujaid on teisigi. Näiteks USA koondis tuleb sel korral välja mitmete tähtedeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles