Eesti korvpallikoondis mängib OM-valikturniiril kõigi aegade noorimas koosseisus

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti koondislased Tondirabas mängueelsel soojendusel. Esiplaanil on Henri Drell, vasakul Kristian Kullamäe.
Eesti koondislased Tondirabas mängueelsel soojendusel. Esiplaanil on Henri Drell, vasakul Kristian Kullamäe. Foto: Tairo Lutter

Täna Tallinnas algaval Pariisi olümpiamängude eelvalikturniiril korvpallis on Eesti väljas kõigi aegade noorima koondisega. Tosina mängija keskmine vanus ulatub kõigest veidi üle 23 aasta.

Eesti koondise vanim mängumees on 1996. aasta lõpus sündinud Mihkel Kirves. Samuti 26-aastane on Kregor Hermet. Kõik ülejäänud on 24-aastased või nooremad. Tõsi, samas pole meeskonnas verinoori mängumehi, noorim on sügisel 21-aastaseks saav Hugo Toom.

21-sed on Kasper Suurorg ja Joonas Riismaa, 22-ne Mikk Jurkatamm, 23-sed Henri Drell, Kaspar Treier ja Artur Konontšuk ning 24-sed Sander Raieste, Matthias Tass ja Kristian Kullamäe.

Samas ei saa öelda, et sel koosseisul oleks liiga vähe kogemusi, sest paljudel on kogemusi Euroopa ja USA tugevatest klubidest-ülikoolidest ning neli meest mängis ka mullu EM-finaalturniiril.

Peaaegu kõik seekordsed eemalejääjad on kogenumad mängijad. Taseme poolest võiksid koondise põhimehed või kandidaadid olla näiteks Sten Sokk, Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing, Martin Dorbek, Rain Veideman, Rauno Nurger, Janari Jõesaar (kõik nimetatud kas on või saavad aasta lõpuks vähemalt 30-seks). Vaid Maik-Kalev Kotsar (26), Märt Rosenthal (24) ja Kerr Kriisa (22) oleksid nüüd Tondirabas mängima hakkavasse koondisse vanuse mõttes «sobivad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles