Kestvusratsutamise Noorhobuste MM Padisel avati piduliku avatseramoonia ja puude istutamisega

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Võistluste põhipäevaeelne treening Padise Ratsakeskuses
Võistluste põhipäevaeelne treening Padise Ratsakeskuses Foto: Natalie Pastakeda

Juba homme antakse start FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise Maailmameistrivõistlustele Padise Ratsakestuses. Võistluste avapäeval toimus pidulik tseremoonia koos puude istutamisega ning päev enne põhipäeva oli kord vet kontrollil ja sportlaste kaalumisel. Homme on kõik huvilised oodatud ise Padise Ratsakeskuse aladele võistlust vaatama.

Maailmameistrivõistlused said Padisel avalöögi reedel ametliku pressikonverentsiga, millest võtsid osa vōistluse direktor Jelena Sbitneva koos ametnike paneeliga. Pressikonverentsil sai kuulda palju kiidusõnu Padise Ratsaseskuse kompleksi ja Eesti kestvusratsutamise radade kohta ning Põhja-Euroopas ainulaadne ratsaspordikompleks on hinnatud rahvusvaheliste ametnike poolt maailmatasemel kestvusratsutamise keskuseks. Väliskohtunik Francois Kerboul tõi välja lisaks suurepärastele tingimustele ka keskkonnasäästlikkuse esile tõstmise. Nimelt pannakse Padisel palju rõhku jätkusuutliku suurvõistluse korraldamisele ja seega toimus reedesel avapäeval ka ühine ilukirsside istutamine, mille idee on anda midagi ka loodusele tagasi.

Avatseremoonia lindilõikamine Padise Ratsakeskuses
Avatseremoonia lindilõikamine Padise Ratsakeskuses Foto: Natalie Pastakeda

Kokku istutati 30 ilukirssi, millest 14 iga võistleva riigi kohta. Lisaks veel said omad puud mulda nii võistluste korraldustiim, FEI, Kultuuriministeerium, Lääne-Harju vald, RMK, Eesti Ratsaspordi Liit, ametnikud ja ülejäänud PEC-i tiim.

Eesti tiim võistluse avapäeval kirssi istutamas
Eesti tiim võistluse avapäeval kirssi istutamas Foto: Padise Ratsakeskus (PEC)

MM-i stardipäevaeelne päev möödus tehniliste koosolekute saatel ning toimus ka hobuste veterinaarne kontroll ning sportlaste kaalumine.

Hobuste vet kontroll
Hobuste vet kontroll Foto: Brenda Prants

Juba homme hommikul kell 07.00 antakse noorhobuste MM-ile start. Riikidest on esindatud Argentiina, Bahrein, Saksamaa, Eesti, Hispaania, Ungari, Iraak, Kuveit, Leedu, Norra, Slovakkia, Süüria, Ukraina ning Araabia Ühendemiraadid. Eestit esindab noorhobuste maailmameistrivõistlustel 3 võistluspaari, kelleks on Jasmin Viinamägi ja Pendragon, Katriin Kalle ja & Laava ja Eliise Laur & Namir.

Kõik pealtvaatajad on oodatud Padise Ratsakeskuse aladele võistlust vaatama kogu päeva vältel ning seda tasuta.

FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise MM-i 2023 kodulehte saab külastada aadressil https://padise2023.com.

Pidulik avatseremoonia
Pidulik avatseremoonia Foto: Natalie Pastakeda
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles