Kukkumine ja tehnilised probleemid jätsid Lõivu kõrgest mängust kaugele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Janika Lõiv.
Janika Lõiv. Foto: Erakogu

Šotimaal Glasgows jätkuvatel jalgratturite maailmameistrivõistlustel teenis Janika Lõiv olümpiakrossis 35. koha. Karjääri viienda XCO MM-tiitli teenis prantslanna Pauline Ferrand Prevot.

Sarnaselt lühirajasõidule kaitses prantslanna Pauline Ferrand Prevot tiitlit ka olümpiakrossis, võidutsedes ajaga 1:24.14. See on tema viiendaks MM-tiitliks sellel distsipliinil. Varem on ta esikoha teeninud aastatel 2015, 2019, 2020 ja 2022.

«Ma olen võidu üle väga õnnelik. Võistlus oli väga-väga raske ja mul ei olnud seekord väga hea start, aga sain seejärel oma rütmi kätte ja hoidsin seda terve võistluse,» ütles Ferrand-Prevot. «Sõitsin tõuse täiega ja püüdsin allamäge taastuda. See töötas hästi. Ma olen enda üle väga uhke, et suutsin plaanist kinni hoida vaatamata ebaõnnestunud stardile.»

Hõbedale sõitis end tema kaasmaalanna Loana Lecomte (+1.14) ja pronksmedali teenis MK-sarjas tänavu juba mitu etapivõitu noppinud hollandlanna Puck Pieterse (+1.27).

Eesti valitsev meister Janika Lõiv kaotas finišis võitjale kümne minuti ja seitsme sekundiga ning sai 35. koha. «Palju ebaõnne oli – kukkumine ja kolm korda tehnilised probleemid, mille tõttu pidin seisma jääma,» ütles Lõiv lühidalt võistluse järel.

Eliitklassi meeste seas tuli maailmameistriks ajaloo noorim XCO olümpiavõitja Thomas Pidcock, kes alustas võistlust viiendast reast ja kel kulus võistluse liidriks kerkimiseks 31 minutit. Pidcocki võiduajaks mõõdeti 1:22.09, millega ta edestas 19 sekundiga lühirajasõidus maailmameistriks tulnud uusmeremaalast Samuel Gaze’i ja 34 sekundiga varasemalt kümme korda maailmameistriks kroonitud Šveitsi rattalegendi Nino Schurterit. Ühtki eestlast rajal ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles